Tartă cu brânză învelită în ciocolată

Tartă cu brânză învelită în ciocolată

Ingrediente:

Pentru blat:
200 g făină
160 g unt
1 gălbenuş
5 linguri lapte rece

Pentru umplutură:
500 g brânză de vaci
200 g zahăr
7 ouă
300 g smântână

Pentru glazură:
200 g ciocolată amăruie
100 ml smântână lichidă pentru frişcă
50 g unt

Pentru decor:
100 g căpşuni

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol. Tai untul cubuleţe şi-l adaugi în vas. Amesteci făina cu untul, astfel încât bucăţile de unt să fie acoperite cu făină. Adaugi gălbenuşul bătut împreună cu laptele şi amesteci, până obţii un aluat nelipicios. Dai la frigider pentru 30 de minute.

Citeşte restul reţetei pe clickpoftabuna.ro!

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Fostul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei conturează cel mai probabil scenariu privind încheierea războiului

2 De citit ce scrie Stiglitz despre ce se întâmplă acum în SUA...

3 Din ce a făcut Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, o avere de 300 de milioane de euro

4 O mare porcărie! / Lista pensionarilor speciali ai MAI care au pus stăpânire pe polițiile locale și încasează două venituri de la buget

5 „Lui îi plăcea cu iahtul. Du-te, ia-ţi iahtul, şi pleacă!”