Tatăl Adinei Florea, vechi consilier judeţean PSD, declarații incendiare: „Dacă ajunge la DNA, fiică-mea face ordine acolo în trei luni“

Tatăl Adinei Florea, vechi consilier judeţean PSD, declarații incendiare: „Dacă ajunge la DNA, fiică-mea face ordine acolo în trei luni“

Tatăl Adinei Florea, vechi consilier judeţean PSD, declarații incendiare: „Dacă ajunge la DNA, fiică-mea face ordine acolo în trei luni“. Dumitru Florea, consilier judeţean PSD, este tatăl Adinei Florea, procurorul constănţean propus de ministrul Tudorel Toader la şefia DNA. Aflat la al şaselea mandat, consilierul judeţean Florea este sigur că fiica lui va face ordine în Anticorupţie în mai puţin de trei luni, relatează Adevărul.

Consilierul judeţean PSD Dumitru Florea, tatăl Adinei Florea, este inginer agronom de profesie, dar a intrat în politică alături de sociali-democraţi încă din anii '90. Florea se află acum la al şaselea mandat în Consiliul Judeţean Constanţa şi probabil va candida pentru a şaptea oară, dacă preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, este de acord.

„Am fost cu ei de la început, e nevoie în partid de oameni de încredere, nu de figuri din astea care numai măcăne, de care lumea e sătulă. Eu n-am schimbat partidul, am fost acolo şi la greu, şi la bine. Opinia mea a fost opinia mea, nu m-am amestecat cu găştile, ştiţi dvs... Mi-am văzut strict de treaba mea“, a declarat Dumitru Florea pentru „Adevărul“.

El era extrem de fericit că fiica sa este nominalizată pentru şefia DNA: „Abia aştept să ajung acasă să o văd, sper să nu fi plecat încă la Bucureşti. O să-i spun că sunt bucuros şi mândru de ea. Mai multe nu e nevoie, ştie ea.“ Consilierul judeţean spune că încă mai e de trecut un hop, la Bucureşti. „Ştiu că are emoţii, va apărea în faţa lui Iohannis, despre care nu ştim ce gândeşte. Este un mare 'dacă'. Dar 'dacă' va fi numită, o să vedeţi ce treabă face fata mea acolo! În nici trei luni o să facă ordine, că sunt probleme în DNA“, a mai spus Dumitru Florea.

Adina Florea este singurul copil la părinţi şi a fost crescută de bunica maternă, la Târgu Ocna. Acolo a făcut şcoala şi liceul, apoi a dat la Drept, în Bucureşti, unde a intrat din a doua încercare. „Când m-am dus să văd rezultatele, am început de jos, aveam emoţii, ea nici nu voia să le vadă. Şi când colo... ea era pe loc fruntaş. Este foarte muncitoare şi corectă. Seamănă cu mine total“, afirmă tatăl.

Florea spune că şi-a amestecat niciodată fiica în treburile de partid, dar este sigur că ea se descurcă în orice împrejurare. „Au încercat unii să mă certe... A fost unul care a reclamat-o, ea a zis: 'Bine, dom'le, dacă sunt vinovată, o să plătesc. Dar până atunci demonstrează că nu eşti vinovat'‘. Ea a făcut dosare pe dreptate. Este pe linia asta dreaptă de viaţă, de mică. Nu a vrut să facă altceva decât Drept. Iar funcţia, dacă o faci cum trebuie, nu ai de ce să te temi. Eu de fata mea sunt sigur, că ştiu ce poate. Nu am emoţii, că am învăţat-o cum se pune problema, cum se fac toate treburile. Dacă trece şi de hopul ăsta cu numirea, Adina va face treabă. N-are cum să nu fie bine“.

Adina Florea(52 de ani) este procurorul constănţean propus de ministrul Justiţiei Tudorel Toader la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în locul Laurei Codruţa Kovesi. Ea a urcat treptele profesionale în magistratură, întâi ca procuror la Medgidia, apoi la Constanţa. Actualmente activează la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Anunţul propunerii Adinei Florea la şefia DNA a fost făcută pe pe site-ul Ministerului Justiţiei, just.ro, joi, 6 septembrie, la ora 13.

„În urma desfăşurării procedurii de selecţie care a avut loc în perioada 6 august - 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că propunerea ministrului justiţiei Tudorel TOADER pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este doamna Adina FLOREA.

În conformitate cu dispoziţiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului consultativ, şi ulterior, Preşedintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcţie“.

Conform declaraţiei ei de avere depusă la 13 iunie 2017, din funcţia de procuror general adjunct, Adina Florea deţine în Constanţa un apartament de 90.44 metri pătraţi dobândit prin donaţie în 2005 şi un automobil Audi din 2007. Are două conturi bancare la Unicredit Ţiriac de aproape 34.000 lei şi 3.000 euro. Are totodată un credit ipotecar la aceeaşi bancă de 43.000 euro, contractat în 2007, scadent în 2027. Încasează un salariu de 155.153 lei de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar printr-o sentinţă judecătorească primeşte 10.157 lei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Declaraţia ei de interese, depusă la aceeaşi dată, este goală.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?