Tatăl Codruței Kovesi, denunțătorul israelienilor arestați în dosarul de hărțuire a șefei DNA

Tatăl Codruței Kovesi, denunțătorul israelienilor arestați în dosarul de hărțuire a șefei DNA

Cetăţenii israelieni arestaţi preventiv la cererea procurorilor DIICOT pentru presupuse fraude informatice şi pentru hărţuire au fost denunţaţi, iniţial, la Parchetul instanţei supreme, de către fostul procuror Ioan Lascu, tatăl procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, spun surse judiciare, care arată că ancheta s-a derulat ”fulgerător”, spun surse judiciare, citate de news.ro. 

Potrivit DIICOT, Weiner Ron și Geclowicz David, cei doi angajați ai firmei israeliene arestați preventiv, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informații din conturi de e-mail.

Laura Codruța Kovesi, spionată de firma unui fost șef Mossad

Rise Project dezvăluie că cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a procurorul șef al DNA. Doi dintre suspecți, Dan Zorella și Avi Yanus, ar fi foști ofițeri de informați și sunt co-fondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube, companie în care a activat Meir Dagan — fost director Mossad (spionajul israelian) în perioada 2002-2011.

Cine a fost Meir Dagan, președintele firmei care o spiona pe Laura Codruța Kovesi

Meir Dagan, fost director Mossad în perioada 2002-2011, a fost preşedinte de onoare al Black Cube până în urmă cu trei săptămâni, când a murit. La 10 septembrie 2002 Ariel Sharon l-a numit pe Meir Dagan director al Serviciului de Informații și Misiuni Speciale. El a fost apoi reconfirmat în această funcție de două ori. În cursul aflării la cârma Mosadului şi-a câștigat aprecieri în Israel și din partea unor factori internaționali, inclusiv din lumea arabă, scrie digi24.ro.

În aceasta perioadă s-au atribuit Mossadului eliminarea unor însemnați conducători de organizații teroriste.

La 6 ianuarie 2011 Dagan și-a încheiat misiunea ca director al Mossadului.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...