Tătaru (MS), despre al patrulea caz confirmat de coronavirus: E asimptomatic; testarea pentru a 12-a zi a ieşit pozitivă

Tătaru (MS), despre al patrulea caz confirmat de coronavirus: E asimptomatic; testarea pentru a 12-a zi a ieşit pozitivă

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat marţi că bărbatul de 47 de ani din Timişoara, al patrulea caz confirmat de coronavirus, este asimptomatic.

Potrivit acestuia, bărbatul era izolat încă de săptămâna trecută împreună cu alţi patru membri ai familiei.

"Prima probă a fost negativă. Testarea pentru a 12-a zi a ieşit pozitivă. A fost preluat cu izoleta la Spitalul 'Victor Babeş', unde va rămâne până la vindecare. Mai era izolat cu patru membri ai familiei, şi aceştia vor fi retestaţi astăzi şi mâine, să vedem rezultatul testelor. Ancheta epidemiologică a început nu numai la nivelul celor aflaţi în casă, dar şi cei care în perioada de pe 20 când a aterizat până la 26, când a fost preluat, să poată fi luaţi în ancheta epidemiologică. Toţi cei care au fost în contact direct cu femeia de 38 de ani au fost testaţi, testele sunt negative. O să îşi facă şi ei perioada de izolare cu retestări. Contact direct înseamnă tot ce înseamnă două rânduri în faţă, două rânduri în spate şi două în lateral. Acest cetăţean a stat în dreapta pacientei depistate pozitiv cu coronavirus. (...) Este asimptomatic. A fost găsit pozitiv doar la testele de supraveghere. Ancheta noastră (n.r. - epidemiologică) va include şi de când a aterizat până la momentul depistării şi intrării lui în izolare", a explicat secretarul de stat.

Referindu-se la tânărul din Gorj - primul român confirmat cu coronavirus -, Tătaru a menţionat că acesta este vindecat, urmând ca marţi să se deplaseze în localitatea sa, unde va locui la o rudă, neputând merge acasă unde sunt ceilalţi membri ai familiei aflaţi în izolare.

"Cei doi pacienţi de la Timişoara şi Cluj - starea lor este stabilă, spre îmbunătăţire, sunt în secţii, nu sunt în terapie intensivă. Se testează cam la două-trei zile până se negativează. Ultimele două teste negative urmând să dea şi vindecarea plus externarea la domiciliu", a mai spus reprezentantul MS.

El a precizat că sunt teste necesare pentru confirmarea sau infirmarea noului tip de coronavirus în toate cele cinci centre din ţară.

"Sunt teste, fiecare centru din cele cinci şi-au achiziţionat, ministerul a asigurat financiar transferul de la buget prin care să poată să achiziţioneze aceste teste. Suntem într-un parcurs în care fiecare spital judeţean să poată să îşi procure echipamentul şi prin managementul lor să îşi procure testele", a menţionat secretarul de stat în MS. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Așa o fi? Atât de grav?