Tătaru: Am în continuare rezerve cu privire la terapia cu oxigen hiperbar, mai ales în patologia post-COVID

Tătaru: Am în continuare rezerve cu privire la terapia cu oxigen hiperbar, mai ales în patologia post-COVID

Fostul ministru a Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat, joi, că are rezerve cu privire la terapia cu oxigen hiperbar, mai ales în patologia post-COVID, subliniind că orice evaluare trebuie făcută într-un cadrul legal instituit de Ministerul Sănătăţii.

"Voi fi prezent la orice inaugurare a unui obiectiv medical din România. Am fost la foarte multe dintre ele. După cum ştiţi, şi anul trecut, eu, ca ministru, aveam nişte rezerve vizavi de ce înseamnă terapia cu oxigen hiperbar, o am în continuare mai ales după patologia post-COVID. Deci, orice evaluare care se poate face se face într-un cadru legal, instituit de Ministerul Sănătăţii în anumite condiţii. (...) Rămâne strict pe evaluarea pe care o face un cadru medical, de asumare a acelui cadru medical, acceptul pe care şi-l dă un pacient şi aici nu vorbim doar de cineva cu notorietate, vorbim de foarte mulţi români, şi aici sunt de acord cu domnul profesor (Rafila - n.r.), care, poate, au apelat la tot felul de tehnici. Am avut şi anul trecut tot felul de sugestii, tot felul de idei către Ministerul Sănătăţii, credeţi-mă că nu am achiesat la ele", a explicat Tătaru, într-o declaraţie acordată la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă PNL este dispus să renunţe la Ministerul Sănătăţii în noul Executiv, el a răspuns: "Este o negociere politică, într-un context de Guvern de largă coaliţie. Aici contextul va fi cel politic".

Tătaru a spus că, în eventualitatea în care va deveni ministru al Sănătăţii, va colabora în continuare cu profesorul Alexandru Rafila. AGERPRES/(A - autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…