Tătaru: Se lucrează la INSP la reaşezarea, readaptarea protocolului de testare COVID-19

Tătaru: Se lucrează la INSP la reaşezarea, readaptarea protocolului de testare COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că se lucrează la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) la readaptarea protocolului de testare pentru noul coronavirus.

"Se lucrează în acest moment la INSP la reaşezarea, readaptarea acestui protocol de testare, solicitarea mea a fost, dincolo de ce avem în acest moment, cămine de bătrâni, personal care îngrijeşte, cei care vin din anumite zone unde sunt focare, femeile însărcinate care ies din izolare, bolnavii oncologici care se pregătesc de transplant, cei dializaţi, cei care sunt contacţi ai unor persoane, să intre personalul medical care nu prezintă simptome, nu are niciun contact, dar să fie testaţi şi retestaţi cam la 7-14 zile, pentru a putea asana şi focarele care există acum în spitale, dar şi pentru a menţine spitalele curate", a precizat Tătaru într-un interviu la Digi24.

Ministrul a adăugat că în acest moment protocolul prevede că sunt testaţi toţi cei instituţionalizaţi în căminele de bătrâni, iar personalul de îngrijire este testat o dată la două săptămâni.

Tătaru a fost întrebat şi unde mai sunt focare acum în ţară.

"Cei din aceste cămine de bătrâni, cei care îngrijesc, personal medical din diferite spitale, un focar de transmitere comunitară îl avem acum în Galaţi, unde avem două localităţi, sunt 8.000-9.000 de oameni care sunt carantinaţi. Şi cele două cazuri sugestive, Arctic Găeşti şi la Sebeş, fabrica de îngheţată. E sub control, sunt anchete epidemiologice, sunt comunităţi care pot fi identificate, care pot fi anchetate epidemiologic şi atunci putem şi stăpâni focarele", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Acesta a adăugat că în unele unităţi medicale a intervenit o "oarecare relaxare", lucru care poate duce la greşeli.

"Odată cu îmbunătăţirea situaţiei ca echipamente de protecţie a intervenit şi o oarecare relaxare şi atunci precauţiile nu mai sunt aşa atent respectate şi avem şi aceste accidente, ca să spun aşa", a susţinut Tătaru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 De citit!

3 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”