Taximetriștii independenți anunță că opresc lucrul în data de 5 septembrie

Taximetriștii independenți anunță că opresc lucrul în data de 5 septembrie

Taximetriștii independenți, membri ai Asociației pentru Drepturile Taximetriștilor Independenți (ADTI), anunță că vor întrerupe lucrul începând cu data de 5 septembrie, între orele 9,00 și 12,00, și vor picheta timp de trei zile sediul Primăriei Municipiului București, urmând ca după această perioadă să înceteze complet activitatea până la soluționarea problemelor.

Potrivit unui comunicat al ADTI remis duminică AGERPRES, cererile taximetriștilor independenți vizează combaterea pirateriei, a concurenței neloiale, a abuzurilor, precum și a practicilor ilegale ale unor dispecerate. În ciuda promisiunilor primarului Capitalei, Gabriela Firea, problemele transportatorilor nu au fost soluționate până în prezent, afirmă membrii asociației.

Aceștia susțin că, după o întâlnire a transportatorilor cu edilul general din februarie, pentru a prelua total controlul acestei activități, "cunoscute grupuri de interese ce desfășoară activități ilegale de transport, sprijinite mediatic, au început să acționeze tot mai agresiv în direcția compromiterii și denigrării operatorilor de transport care au dreptul legitim să presteze această activitate, fără ca cineva din cadrul autorității de autorizare ori alte autorități ale statului să intervină".

"Primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, este dacă nu complice, cel puțin indiferentă la aceste desfășurări de forțe. De ani de zile, cererile legitime ale transportatorilor, membri ai ADTI, cu privire la combaterea pirateriei, concurenței neloiale, abuzuri, precum și practicile ilegale ale unor dispecerate rămân fără răspuns", adaugă aceștia.

ADTI menționează că este o organizație profesională neguvernamentală, independentă, apolitică, constituită cf. O.G. 26/2000, fondată în anul 2004 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor autorizați în regim de taxi și închiriere pe plan local și național.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...