TB: Bogdan Mitu, arestat preventiv; acuzația - trafic de influență la un președinte de bancă pentru încheierea de contracte

TB: Bogdan Mitu, arestat preventiv; acuzația - trafic de influență la un președinte de bancă pentru încheierea de contracte

Tribunalul București a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Bogdan Mitu, acuzat de trafic de influență, după ce a cerut bani de la reprezentanții unor firme IT pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unor contracte.

Instanța a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Anterior, procurorii DNA au dispus reținerea lui Bogdan Mitu , anchetat că a pretins în a doua jumătate a anului 2011 și a primit, în perioada ianuarie — septembrie 2012, suma totală de peste 960.000 lei de la reprezentantul unei firme IT, pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unui număr de patru contracte, în valoare totală de aproximativ 700.000 de euro.

Procurorii susțin că, într-un context asemănător, el a pretins (decembrie 2010) și a primit (februarie 2011 și februarie 2012) suma totală de peste 532.000 lei de la reprezentantul unei alte firme cu același profil, pentru încheierea, cu aceeași bancă, a unui contract în valoare de peste 643.000 de euro.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul IGPR — Direcția pentru Operațiuni Speciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...