Te trezești frecvent între 2 și 3 dimineața? Un medic avertizează că ar putea fi un semnal de alarmă

Te trezești frecvent între 2 și 3 dimineața? Un medic avertizează că ar putea fi un semnal de alarmă

Dacă te trezești constant între orele 2 și 3 dimineața, ar trebui să consulți un medic, avertizează Dr. Eric Berg, expert în sănătate și nutriție. Lipsa somnului poate indica un dezechilibru hormonal periculos.

Lipsa somnului poate indica un dezechilibru hormonal. FOTO: Shutterstock

Lipsa somnului poate indica un dezechilibru hormonal. FOTO: Shutterstock

Dr. Eric Berg explică faptul că, în mod normal, nivelul cortizolului – hormonul stresului – ar trebui să fie cel mai scăzut la ora 2 dimineața. Însă, pentru unele persoane, acesta este la un nivel ridicat, ceea ce poate provoca insomnie și probleme de somn.

Cortizolul ar trebui să fie minim la ora 2 dimineața și maxim la ora 8 dimineața. În cazul meu, era invers: eram extrem de treaz la 2 dimineața și epuizat dimineața la 8”, a mărturisit Dr. Berg, citat de Surrey Live .

Fost medic și autor al bestseller-ului The Healthy Keto Plan, Dr. Berg a explicat că lipsa magneziului poate fi un factor esențial care contribuie la dereglarea cortizolului și, implicit, la tulburările de somn. El recomandă verificarea nivelului de magneziu în organism, deoarece un deficit poate duce la creșterea cortizolului și accentuarea stresului .

Dacă ai crampe musculare , spasme sau simți o tensiune în mușchi – fie la spate, fie la picioare – acestea sunt semne clare ale unei deficiențe de magneziu ”, a explicat specialistul. Acesta recomandă magneziul glicinat, „care ajută la relaxarea musculară și la reducerea cortizolului”.

Dr. Berg sfătuiește ca suplimentele de magneziu să fie luate seara, înainte de culcare, subliniind că dimineața, în jurul orei 6, nivelul de magneziu din organism este cel mai scăzut. Acest fenomen poate explica de ce multe probleme de sănătate, precum infarctele sau accidentele vasculare cerebrale, se produc frecvent dimineața.

Dacă observi spasme musculare, cum ar fi zvâcniri involuntare sub ochi sau la nivelul brațului, este un semn clar că ai nevoie de mai mult magneziu”, adaugă specialistul.

Cercetările sugerează că nivelurile scăzute de magneziu pot fi asociate cu o creștere a cortizolului, ceea ce poate amplifica stresul și afecta somnul. Deși sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege pe deplin acest mecanism, Dr. Berg subliniază importanța menținerii unui echilibru corect al acestui mineral pentru un somn odihnitor și o sănătate optimă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?