Teama la nivel mondial de riscul unui război între marile puteri, în creştere (sondaj)

O mare majoritate a directorilor de companii şi a universitarilor cred că riscul unei confruntări între marile puteri este tot mai mare, conform unui sondaj global realizat de Forumul Economic Mondial (WEF) şi publicat miercuri, transmite DPA.

Dintre cei aproape 1.000 de participanţi la acest sondaj anual privind riscurile la nivel global, 93% au spus că fricţiunile politice sau economice între marile puteri se vor înrăutăţi.

Aproape 80% consideră că riscurile legate de războaie care să implice mari puteri sunt mai ridicate în acest an decât în 2017.

Sondajul a fost lansat înainte de reuniunea anuală a liderilor din cadrul Forumului Economic Mondial, care va avea loc săptămâna viitoare, de marţi şi până vineri, la Davos, în Elveţia.

În ciuda percepţiei că securitatea globală se înrăutăţeşte, fenomenele meteo extreme se află în fruntea listei cu cele mai probabile scenarii de risc pentru al doilea an consecutiv.

În timp ce migraţia în masă a ieşit din primele cinci locuri în acest clasament pe 2018, dezastrele naturale au urcat pe poziţia a doua în topul celor mai probabile riscuri.

Atacurile cibernetice, fraudele cu date şi furtul de date se numără de asemenea printre primele cinci ameninţări din acest an.

Aproximativ două treimi dintre participanţii la sondaj au fost bărbaţi europeni şi nord-americani ce activează în mediul de afaceri şi în mediul academic.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

3 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 Val de demiteri / Guvernul a eliberat din funcție 28 de prefecți. Cine vine în loc

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante