ȚEAPĂ pentru România! Administratorul judiciar propune intrarea în faliment a Asesoft Technologies, firmă controlată indirect de Sebastian Ghiță

ȚEAPĂ pentru România! Administratorul judiciar propune intrarea în faliment a Asesoft Technologies, firmă controlată indirect de Sebastian Ghiță

Țeapă pentru România! Administratorul judiciar al Asesoft Technologies SRL Ploiești, Via Insolv, va propune judecătorului sindic intrarea companiei controlate indirect de Sebastian Ghiță în procedura generală a falimentului pentru că debitoarea, aflată în insolvență din iunie 2016, nu a depus un plan de reorganizare în termenul legal, potrivit unui document consultat de  Profit.ro .

“Având în vedere faptul ca debitoarea a anunțat intenția de a-și reorganiza activitatea, dar nu a depus un plan de reorganizare în termenul legal, propunem intrarea debitoarei Asesoft Technologies SRL în procedura generală a falimentului în baza articolului 145, aliniatul 1, litera B din Legea 85/2014”, se arată în document. Potrivit legislației, judecătorul-sindic va decide, prin sentință, după caz, prin încheiere, intrarea în faliment dacă debitorul și-a declarat intenția de reorganizare, dar nu a propus un plan de reorganizare ori planul propus de acesta nu a fost acceptat și confirmat.

Procedura de faliment este ultima etapă a insolvenței, care se aplică unui debitor în vederea lichidării averii acestuia pentru acoperirea pasivului și a radierii societății.

În iunie 2016, Tribunalul Prahova a admis cererea Asesoft Technologies de intrare în insolvență pentru imposibilitatea achitării la termenele scadente a obligațiilor față de creditori, care însumau 97,9 milioane de lei. Profit.ro a anunțat atunci că Banca Comercială Română (BCR) este cel mai mare creditor al Asesoft Technologies, în condițiile în care s-a înscris la masa credală cu 38,8 milioane de lei. Al doilea creditor este Sunsmart Integrare IT Ploiești, care are de recuperat 26,94 milioane de lei. 2K Telecom, firmă deținută integral de fratele omului de afaceri Sebastian Ghiță, Alexandru Ghiță, și intrată la rându-i, recent, în insolvență, ocupă poziția a treia ca pondere în tabelul creanțelor, cu 5,4 milioane de lei, fiind urmată de ANAF - 5,2 milioane de lei. De asemenea, asociatul unic al Asesoft Technologies, Vlad Dumitru Iacobescu, are de recuperat 4,8 milioane de lei.

Sume semnificative au de recuperat și Network One Distribution – 3,3 milioane de lei, Avitech Co – 2,1 milioane de lei, Cronus eBusiness – 1,8 milioane de lei, Asesoft International – 1,6 milioane de lei, MB Distribution – 1,4 milioane de lei și Federal Media Partner – 1,1 milioane de lei.

Deși Sebastian Ghiță susține că nu mai controlează firmele din grupul Asesoft sau Teamnet de mai mulți ani, procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Asesoft Technologies, suspectate că ar fi controlate de acesta prin interpuși.

Înființată în 2012, Asesoft International are ca obiect de activitate prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe și a consemnat în 2015 afaceri de 83,02 milioane de lei, de la 72,4 milioane de lei în urmă cu un an, și pierderi de 13,1 milioane de lei, comparativ cu 10,2 milioane de lei în 2014, potrivit Ministerului Finanțelor Publice. Conform datelor administratorului judiciar, Asesoft Technologies a încheiat anul 2016 cu pierdere de 6,3 milioane de lei la o cifră de afaceri de 5,57 milioane de lei. La finele anului trecut, datoriile totale ale companiei au atins 52,6 milioane de lei, în timp ce creanțele însumau 38,7 milioane de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria