TEATRU ŞI FILME ROMÂNEŞTI: ''Punct... şi de la capăt'' (1987)

TEATRU ŞI FILME ROMÂNEŞTI: ''Punct... şi de la capăt'' (1987)

Filmul "Punct... şi de la capăt", regizat de Alexa Visarion după un scenariu scris de dramaturgul Radu F. Alexandru în colaborare cu regizorul, a avut premiera în 1987.

Drama psihologică redă trăirile inginerului Vasile Lazăr (interpretat de actorul Ovidiu Iuliu Moldovan), un bărbat care suferă după moartea Anei - soţia lui şi mama lui Bogdan, fiul lor în vârstă de opt ani. Tristeţea îl face pe Vasile să se retragă în singurătate. Singurele persoane cu care mai discută sunt copilul, părinţii lui (interpretaţi de actorii Leopoldina Bălănuţă şi Vasile Niţulescu) şi prietenul său, pictorul (interpretat de actorul George Constantin). Dorind să lase în urmă casa şi locurile din Bucureşti care îi aminteau de soţie, se mută într-un oraş de la munte, pentru a lucra acolo, lăsându-şi fiul cu bunicii (părinţii lui). El speră că această schimbare îl va ajuta să uite de "durerea care îl macină şi în care se adânceşte din ce în ce mai mult", scrie site-ul cinemaraton.ro . În acest oraş cunoaşte oameni noi, de care încet-încet începe să se apropie sufleteşte. Tot aici o cunoaşte pe Cristina (interpretată de actriţa Camelia Maxim), o tânără care are răbdarea necesară pentru a "sparge carapacea sentimentală în care se închisese Vasile", mai notează site-ul amintit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...