TelDrum a cerut insolvența fermei de porci a lui Dragnea

TelDrum a cerut insolvența fermei de porci a lui Dragnea

Celebra companie Tel Drum SA Alexandria  s-a prezentat pe 5 februarie 2020  la Tribunalul Teleorman cu o solicitare de neimaginat în urmă cu 2-3 ani: a cerut deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva Ferma Salcia SA, dezvăluie  Supervizor.ro

Potrivit sursei citate, cererea depusă de administratorul judiciar care se ocupă de insolvenţa Tel Drum SA este ciudată pentru că Ferma Salcia SA a susţinut că are de recuperat de la firma de construcţii suma de 3,94 milioane lei şi a solicitat înscrierea la masa credală cu această creanţă.

CITR FILIALA ILFOV SPRL a eliminat suma de 3.169.419,91 lei, ca fiind prescrisă, şi a precizat că “nu rezultă nici din documentele depuse de creditoare, nici din documentele primite de la debitoare faptul că serviciile au fost prestate, respectiv faptul că bunurile au fost livrate“. Totuşi, ferma de porci a fost înscrisă în tabelul creditorilor cu diferenţa de 656.111,64 lei, dar cu menţiunea “sub condiţia dovedirii prestării efective a serviciilor, respectiv livrarea de mărfuri”.

Se pare că, între timp, administratorul judiciar a descoperit alte “golănii” între cei doi agenţi economici din moment ce a solicitat aplicarea Legii 85/2014, demers juridic care a dus la constituirea Dosarului nr.145/87/2020, pentru care Tribunalul Teleorman a programat primul termen de judecată pe 2 martie 2020.

Va fi interesant de văzut ce bani revendică TEL DRUM SA şi ce tranzacţii “spectaculoase” au existat între o firmă de drumuri şi o fermă de porci, notează Supervizor.ro

Context

G4Media.ro a dezvăluit în octombrie 2019 că firma germană Schweinemast Brader GMBH, specializată în domeniul zootehnic, a cerut încă din luna mai insolvența firmei Ferma Salcia, societate păstorită din umbră de Ștefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, iar pe 15 octombrie dosarul s-a mutat la Curtea de Apel după ce o instanță din Teleorman le-a respins cererea.

Firma din Germania a vândut purcei fermei de porci din Teleorman condusă de familia Dragnea, însă avocații Schweinemast susțin că societatea controlată de Dragnea jr nu a mai plătit animalele, invocând probleme economice legate de pesta porcină africană.

Ștefan Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD aflat acum la Penitenciarul Rahova, a ieșit din acționariatul de la Ferma Salcia în luna aprilie 2019. Acțiunile sunt acum la Ilie Liviu Dragne, un consătean al lui Liviu Dragnea, ambii s-au născut și crescut în Gratia.

DNA consideră în anchetele care îl vizează pe Liviu Dragnea că Ilie Liviu Dragne este un paravan folosit de fostul lider PSD pentru a-și ascunde afacerile. Ilie Liviu Dragnea deține acum 98,9% din acțiunile de la Ferma Salcia SA, iar Valentin Tianu, un alt apropiat al familiei Dragnea, are restul de 1,1%.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina