Telefonul lui Iohannis, pe agenda cu lideri europeni a lui Trump! Cine este înaltul emisar american care a fost la București

Telefonul lui Iohannis, pe agenda cu lideri europeni a lui Trump! Cine este înaltul emisar american care a fost la București

Telefonul lui Iohannis, pe agenda cu lideri europeni a lui Trump! Cine este înaltul emisar american care a fost la București. În weekend a avut loc la București vizita discretă a unui înalt demnitar american: Ed Royce, președintele Comisiei de Afaceri Externe din Camera Reprezentanților. Dl. Royce a avut întâlniri numai cu oficiali americani din România și Europa, sosiți special la București pentru a-l întâlni. El ar fi avut însă și o întâlnire cu președintele României Klaus Iohannis, dezvăluie dcnews.ro.

Surse autorizate care au ținut sa-și păstreze anonimantul ne-au declarat că Statele Unite sunt extrem de interesate în construirea cât mai rapidă a unei noi etape în parteneriatul strategic cu România. Mai precis, Statele Unite ar urma să-și mute interesul politico-strategic major în regiune, din Turcia președintelui Erdogan către România. Se pare că acesta ar fi fost și scopul vizitei înaltului demnitar american la București, în plină minivacanța oferită de guvernul socialist Tudose.
 
 Dialog direct Trump-Iohannis
 
La întâlnirea bilaterală Royce-Iohannis, despre care nici Palatul Cotroceni nici ambasada SUA nu au relatat, ar fi fost în discuție 3 subiecte. Primul este înalt confidențial și nu a putut fi dezvăluit de sursele noastre. Al doilea se referă la o vizită pe care președintele Iohannis este invitat să o facă din nou, în această toamnă, în Statele Unite, pentru a se întâlni cu mai mulți membri ai administrației republicane, cu oameni din structurile de securitate națională, dar și cu președinții multinaționalelor implicate în industria de apărare și energie. În acest context, s-a ajuns și la al treilea punct: solicitarea diplomatică de a se utiliza direct mobilul președintelui României, atunci când președintele Trump consideră că sunt chestiuni care nu suportă amânare.
Vizita lui Ed Royce la București arată încă o dată, după întâlnirea Iohannis-Trump din Rose Garden, că președintele României este un partener de dialog direct, credibil și solid pentru actuala administrație de la Washington.
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei