Telegraph: Londra se teme că dronele de poliție importate din China ar putea spiona pentru Beijing

Telegraph: Londra se teme că dronele de poliție importate din China ar putea spiona pentru Beijing

Potrivit publicației, mai mult de 2/3 dintre dronele folosite de poliție în Marea Britanie sunt produse de compania chineză DJI, care a fost inclusă în lista de sancțiuni a SUA din motive de securitate națională în 2021.

Drone folosite de poliție pentru supraveghere. Foto: Arhiva Adevărul

Autoritățile britanice se tem că dronele din China folosite de poliția britanică ar putea fi folosite în scopuri de spionaj, a scris luni seara ziarul The Telegraph , citând surse.

Potrivit publicației, mai mult de 2/3 dintre dronele folosite de poliție în Marea Britanie sunt produse de compania chineză DJI, care a fost inclusă în lista de sancțiuni a SUA din motive de securitate națională în 2021. Se observă că ministrul adjunct al Afacerilor Interne al Regatului Unit, Tom Tugendhat, a fost însărcinat să revizuiască contractele de achiziție de echipamente de poliție în cazul în care ar constata prezența unor amenințări la adresa securității țării.

Potrivit The Telegraph, guvernul britanic este îngrijorat de aplicațiile care ajută la controlul dronelor și la procesarea informațiilor pe care le colectează. Potrivit oficialilor regatului, aceste aplicații pot fi folosite pentru a descărca informații sensibile de pe telefoane sau alte dispozitive de către operatorii de drone.

Ziarul a arătat că au existat cazuri când aeronavele cu camere instalate au făcut fotografii fără comanda operatorului. Publicația a sugerat că aceste imagini ar putea fi apoi încărcate pe serverele DJI.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”