Telegraph: Marea Britanie și UE intenționează izolarea Rusiei la summitul G20

Telegraph: Marea Britanie și UE intenționează izolarea Rusiei la summitul G20

De asemenea, Uniunea Europeană va anunța Moscova că negocierile pentru o înțelegere pașnică ar trebui să aibă loc în condiții acceptabile pentru Kiev, arată publicația.

SUA, UE și Regatul Unit au interese comune. Foto: Shutterstock

Regatul Unit și UE vor boicota discursurile delegației ruse la summitul G20 din Indonezia de săptămâna viitoare, a scris vineri ziarul The Daily Telegraph , citând oficiali din UE, de laLondra și de la Bruxelles-ul și intenționează să caute izolarea Moscovei la forum.

Marea Britanie în ansamblu nu este interesată de coordonarea politicii externe cu UE, dar în această chestiune avem același scop”, citează publicația, declarația unui reprezentant al departamentului de politică externă al UE. Daily Telegraph notează că Regatul Unit și Uniunea Europeană vor cere Federației Ruse, în timpul summit-ului să detensioneze conflictul din Ucraina.

În același timp, UE va clarifica faptul că negocierile pentru o înțelegere pașnică ar trebui să aibă loc în condiții acceptabile pentru Kiev. În același timp, capitalele europene consideră că orice apel la de-escaladare împotriva Federației Ruse s-ar putea să nu se reflecte în declarația finală a summit-ului din cauza poziției Moscovei și Beijingului. Reprezentantul UE a descris cooperarea ruso-chineză drept „prietenie fără limite”.

Summitul G20 va avea loc în perioada 15-16 noiembrie la Bali. Președintele rus Vladimir Putin nu va merge la această întâlnire, delegația rusă urmând să fie condusă de ministrul de externe, Serghei Lavrov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...