Teleorman: Medic de la Ambulanţa Teleorman, amendat de poliţie pentru apel nejustificat la 112

Teleorman: Medic de la Ambulanţa Teleorman, amendat de poliţie pentru apel nejustificat la 112

Un medic de la Serviciul de Ambulanţă Teleorman a fost amendat cu suma de 500 lei pentru apel nejustificat la 112, după ce a solicitat asistenţă din partea poliţiştilor pentru a transporta o persoană la un spital din Bucureşti.

Medicul a făcut acest gest după ce, anterior, fusese agresat de aparţinătorii unui pacient, după ce acesta a decedat în timp ce era transportat la o unitate spitalicească.

"În urmă cu o lună, medicul Gabriel Caraveţeanu a trebuit să transporte la Bucureşti un copil de romi. Pe drum, copilul a făcut un stop cardio-respirator. Medicul a oprit salvarea pentru manevrele de resuscitare. Din păcate, după mai multe minute de resuscitare, a declarat decesul. În acel moment, a fost agresat de familia de aparţinători. Speriat de acest incident, la următoarea solicitare când a trebuit să transporte un pacient de etnie romă la Bucureşti, a sunat la 112 pentru a solicita sprijinul poliţiei. Putem solicita antemergător dacă pacientul este agresiv, dacă are antecedente penale. Poliţiştii au considerat că nu se impune antemergător până la Bucureşti. Riscurile sunt mari la Ambulanţă, le cunoaştem, dar nu putem solicita mereu sprijinul poliţiei. Cred, totuşi, că şi poliţia a exagerat", a declarat pentru AGERPRES directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Teleorman, Cristian Popescu.

"Medicul de la Ambulanţa Teleorman a făcut o sesizare pe 112 spunând că este agresat de aparţinătorii unui pacient. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate nu se confirmă. Pacientul era liniştit, aparţinătorii la fel, dar doctorul insista să fie însoţit de o echipă de poliţie până la Bucureşti pentru a nu avea probleme. Apelul dumnealui a fost considerat ca o non-urgenţă, nefiind pusă în pericol viaţa cuiva şi a fost sancţionat pentru apel nejustificat", a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Teleorman, Teodora Dragole.

Medicul Gabriel Caraveţeanu este decis să conteste amenda: "În urmă cu aproximativ o lună, la una dintre solicitările la care am intervenit am fost bătut de aparţinătorii pacientului pe care l-am transportat după ce acesta a murit în drum spre spital. Ambulanţa a fost înconjurată de 12 autoturisme. Din ele au coborât aproximativ 50 de persoane, care aproape că m-au forţat să-mi continui drumul spre Bucureşti, deşi nu mai puteam face acest lucru dacă pacientul era deja decedat. Am sunat la poliţie. Poliţiştii au venit după jumătate de oră, timp în care noi a trebuit să ne prefacem că mai resuscităm mortul, deşi nu mai aveam ce să resuscităm, dar dacă ne opream, ne linşau pe toţi cei din ambulanţă. Până la urmă, am luat doar vreo trei pumni în plex. Ceilalţi colegi au scăpat teferi. După o săptămână, am primit o solicitare cu acelaşi tip de potenţial periculos. A trebuit să iau un pacient neurologic, cu un accident vascular. Am fost informat de medicul de la Spitalul de Urgenţă din Alexandria, de unde am preluat pacientul, că aparţinătorii sunt agresivi. În acel moment am sunat la 112 pentru a solicita sprijin. Am spus că refuz să transport acel pacient până la Bucureşti pentru că-mi este frică, este în joc viaţa mea şi a echipajului. După mai mai multe insistenţe, poliţiştii au decis să trimită un echipaj de mascaţi care să însoţească ambulanţa pe o distanţă de 7 kilometri pentru a vedea dacă suntem urmăriţi de alte autoturisme", a declarat pentru AGERPRES dr. Gabriel Caraveţeanu.

Acesta a explicat că, ulterior a primit amenda prin poştă. Totodată, Caraveţeanu a mărturisit că, în pofida sancţiunii, ori de câte ori va considera că viaţa lui sau a personalului de pe ambulanţă este pusă în pericol, va solicita intervenţia Poliţiei.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”