Teleorman: Un ordin de revocare din funcţie lasă SAJ fără conducere

Teleorman: Un ordin de revocare din funcţie lasă SAJ fără conducere

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Teleorman a rămas fără conducere după ce fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a emis un ordin prin care Cristian Popescu a fost revocat din funcţia de manager.

"Astăzi (n.r. marţi), am primit prin fax ordinul de revocare din funcţie, semnat de Sorina Pintea. Între timp, m-au sunat de la Ministerul Sănătăţii şi mi-au spus că este o eroare şi că urmează să primesc un alt document care să anuleze acest ordin. Cert este că în momentul de faţă eu nu mai sunt manager", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul SAJ Teleorman, Cristian Popescu.

Acesta a precizat că aşteaptă din partea ministerului documentul care să anuleze ordinul emis de Sorina Pintea, iar în cazul în care nu-l va primi, va contesta în instanţă revocarea, având la dispoziţie 15 zile.

"Mai mult ca sigur voi contesta, nu pentru mine, ci pentru că activitatea administrativă a SAJ este complet blocată. Nici măcar o adeverinţă nu poate fi eliberată în momentul de faţă. Iar fără semnătura managerului nu se pot plăti salariile", a adăugat Popescu.

În luna mai a acestui an, Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a mai emis un ordin de revocare a lui Cristian Popescu din funcţia de manager al SAJ Teleorman, motivul fiind acela că nu îndeplinea condiţiile de vechime. Însă a fost menţinut în funcţie pentru că nu s-a găsit un înlocuitor.

"Când am fost numit manager, alta era legislaţia. Apoi s-a schimbat şi prevede o vechime ca jurist de 6 ani şi 6 luni. Eu am 4 ani. Problema este că nu există nici acum înlocuitor, niciunul dintre colegi nu îndeplineşte toate condiţiile cerute de lege pentru ocuparea acestui post" a mai spus Cristian Popescu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS