Teleorman: Un ordin de revocare din funcţie lasă SAJ fără conducere

Teleorman: Un ordin de revocare din funcţie lasă SAJ fără conducere

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Teleorman a rămas fără conducere după ce fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a emis un ordin prin care Cristian Popescu a fost revocat din funcţia de manager.

"Astăzi (n.r. marţi), am primit prin fax ordinul de revocare din funcţie, semnat de Sorina Pintea. Între timp, m-au sunat de la Ministerul Sănătăţii şi mi-au spus că este o eroare şi că urmează să primesc un alt document care să anuleze acest ordin. Cert este că în momentul de faţă eu nu mai sunt manager", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul SAJ Teleorman, Cristian Popescu.

Acesta a precizat că aşteaptă din partea ministerului documentul care să anuleze ordinul emis de Sorina Pintea, iar în cazul în care nu-l va primi, va contesta în instanţă revocarea, având la dispoziţie 15 zile.

"Mai mult ca sigur voi contesta, nu pentru mine, ci pentru că activitatea administrativă a SAJ este complet blocată. Nici măcar o adeverinţă nu poate fi eliberată în momentul de faţă. Iar fără semnătura managerului nu se pot plăti salariile", a adăugat Popescu.

În luna mai a acestui an, Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a mai emis un ordin de revocare a lui Cristian Popescu din funcţia de manager al SAJ Teleorman, motivul fiind acela că nu îndeplinea condiţiile de vechime. Însă a fost menţinut în funcţie pentru că nu s-a găsit un înlocuitor.

"Când am fost numit manager, alta era legislaţia. Apoi s-a schimbat şi prevede o vechime ca jurist de 6 ani şi 6 luni. Eu am 4 ani. Problema este că nu există nici acum înlocuitor, niciunul dintre colegi nu îndeplineşte toate condiţiile cerute de lege pentru ocuparea acestui post" a mai spus Cristian Popescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…