Televiziunea de stat din China critică exagerările occidentale cu privire la declinul populației sale

Televiziunea de stat din China critică exagerările occidentale cu privire la declinul populației sale

Aceasta spune că rapoartele mass-media occidentale privind depășirea populației Chinei de către India ignoră în mod deliberat dezvoltarea Chinei, folosind subiectul pentru a o "vorbi de rău".

Populație China

În comentariul CCTV (televiziunea chineză de stat) se spune mass-media occidentală din ultimii ani a marșat pe faptul că dezvoltarea Chinei are "mari probleme" și că atunci când declinul demografic al Chinei va dispărea, aceasta va scădea, iar economia globală va avea de asemenea de suferit, scrie reuters.com.

"Ei au calomniat până la capăt, iar China s-a dezvoltat până la capăt, creând un miracol de dezvoltare economică durabilă și stabilă cu o populație uriașă."

India depășește China ca fiind cea mai populată națiune din lume și va avea cu aproape 3 milioane de locuitori mai mult decât vecina sa până la jumătatea acestui an, potrivit datelor publicate miercuri de Organizația Națiunilor Unite.

"Statele Unite își intensifică eforturile de a limita dezvoltarea Chinei și pledează pentru o mai mare decuplare și au găsit noi puncte de hype din raportul Națiunilor Unite", a declarat CCTV, adăugând că Occidentul pur și simplu echivalează dimensiunea populației cu realizările în materie de dezvoltare.

"Un astfel de discurs exagerat nu are o înțelegere de bază a legii dezvoltării populației. Odată cu dezvoltarea societății umane de astăzi, scăderea ratei natalității și scăderea dorinței de a avea copii sunt probleme comune cu care se confruntă întreaga lume", a declarat CCTV, adăugând că țările dezvoltate occidentale se confruntă în general cu probleme precum lipsa forței de muncă.

Anul trecut, populația Chinei a scăzut pentru prima dată în șase decenii, o schimbare istorică care se așteaptă să deschidă o lungă perioadă de scădere a numărului de cetățeni, cu implicații profunde pentru economia sa și pentru întreaga lume.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a declarat că dividendele populației nu depind doar de cantitate, ci și de calitate.

"Populația este importantă, dar și talentele sunt de asemenea importante... China a luat măsuri active pentru a răspunde îmbătrânirii populației", a declarat Wang reporterilor miercuri.

În districtul de afaceri Guomao din Beijing, Liu, un bărbat de 40 de ani care lucrează în domeniul financiar, a declarat că este un "fenomen inevitabil" faptul că populația Indiei a depășit China, dar că puterea economică a țării sale va domina.

"Forța noastră economică va depăși în continuare", a spus el adăugând că creșterea populației Indiei "nu are un impact major asupra noastră. Nu ne afectează prea mult".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...