Televiziunile Intact pot emite de la Romexpo; CNA a aprobat noile sale studiouri

Televiziunile Intact pot emite de la Romexpo; CNA a aprobat noile sale studiouri

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, marți, să autorizeze noile studiouri de emisie și producție ale televiziunilor grupului media Intact, care sunt situate la complexul Romexpo din București.

Astfel, Antena 3, Antena Internațional, Antena 1, Zu TV și Happy Channel, care sunt deținute de trustul Intact prin intermediul societăților Antena 3 SA, respectiv Antena TV Group SA, vor putea să înceapă să emită de la Romexpo și să renunțe la studiourile din șoseaua București-Ploiești.

Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la ședința CNA, respectiv Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu (președinte), Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu (vicepreședinte) și Radu Călin Cristea.

Totodată, marți, CNA a aprobat și modificarea sediului social al Antena 3 din clădirea din București-Ploiești, numerele 25-27, într-o clădire din Bulevardul Ficusului, numărul 44A.

Sorin Alexandrescu, Chief Executive Officer (CEO) al Antena Group, a declarat, în ședința de marți a CNA, că Romexpo este o soluție tranzitorie, Iride Business Park din bulevardul Dimitrie Pompeiu din București urmând să fie din aprilie sediul definitiv al studiourilor televiziunilor Intact. În acest sens, urmează să fie solicitat la momentul respectiv acordul CNA.

Alexandrescu a spus că a decis să apeleze la această soluție tranzitorie după o întâlnire din 18 februarie cu membrii CNA și după ce reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) nu au răspuns solicitărilor grupului Intact, care a dorit să își exercite dreptul de preempțiune pentru a achiziționa spațiul din București-Ploiești, în care își desfășoară activitatea pe baza unor contracte de închiriere.

"După întâlnirea cu dumneavoastră am avut o întâlnire cu reprezentanții ANAF, la foarte scurt timp, în care nu am primit nicio soluție pentru toate solicitările noastre transmise anterior acestora. În schimb, ni s-a solicitat să facem un material explicativ cu privire la argumentele pentru care facem acea solicitare, era vorba de acel termen de nouă luni de zile (în care trustul Intact și-ar fi putut muta definitiv studiourile, n.r.). La respectivul document ni s-a răspuns cu două acțiuni în instanță, una dintre ele privind blocul turn (al Intact, n.r.) și cea de-a doua privind locația din București-Ploiești, al cărei termen în instanță este peste două zile", a mai spus Sorin Alexandrescu.

Acesta a afirmat că noua structură din Iride Business Park în care vor fi mutate definitiv sistemele de producție și emisie ale Intact va fi disponibilă din 29 aprilie.

Dorina Rusu, membru CNA, a arătat că grupul Intact a reușit să își mute studiourile foarte repede și nu a avut nevoie de nouă luni, adăugând că "imensul scandal mediatic" care a fost făcut de reprezentanții trustului în acest context a fost o "mare problemă".

"Eu nu l-aș califica sub nicio formă scandal mediatic. Acel termen de nouă luni nu reprezintă nicio eroare (...) Am luat o măsură extraordinară pentru ca acest trust să nu se închidă", a răspuns Sorin Alexandrescu, referindu-se la mutarea televiziunilor Intact la Romexpo și precizând că această "soluție tranzitorie" este vizibilă. "Sunt foarte multe nesincronizări, distorsionări de sunet", a susținut Alexandrescu.

Demersurile trustului Intact pentru mutarea la Romexpo au fost făcute după ce ANAF a notificat, în februarie, televiziunile acestui grup să părăsească actualul sediu. Decizia ANAF a venit în contextul în care, în august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pe fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Pentru recuperarea prejudiciului total în acest dosar, care este de aproximativ 60 de milioane de euro, instanța a dispus confiscarea mai multor imobile, printre care și sediile televiziunilor Intact.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cerban, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”