Tenis - Fed Cup: Mihaela Buzărnescu - Mă aştept să fac un meci foarte bun cu Caroline Garcia

Tenis - Fed Cup: Mihaela Buzărnescu - Mă aştept să fac un meci foarte bun cu Caroline Garcia

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Românca Mihaela Buzărnescu joacă sâmbătă, în a doua partidă de simplu a meciului România - Franţa din semifinalele Fed Cup cu Caroline Garcia, şi a promis că va face un meci foarte bun împotriva rachetei nr. 1 a gazdelor.

Buzărnescu, 30 WTA, o va întâlni sâmbătă pentru prima oară pe Caroline Garcia, nr. 21 WTA. Jucătoarea română a avut un start nefericit de sezon, în care a pierdut meci după meci, dar a dat semne de revenire la Charleston, unde a pierdut foarte greu cu Caroline Wozniacki în sferturi de finală.

''Ea are un joc foarte agresiv, dar cred că o avantajează mai mult suprafaţa rapidă. Voi vorbi diseară cu echipa ce tactică vom aplica pentru meciul de mâine. Eu mă aştept să fac un meci foarte bun şi voi da tot ce se poate şi îmi doresc foarte mult să câştig. Mai ales pentru că întâlnesc o jucătoare de top şi asta mă ambiţionează foarte mult. E o semifinală de Fed Cup şi am ca adversară o jucătoare foarte experimentată. La acest stadiu toate jucătoarele sunt de nivel foarte înalt şi indiferent cu cine joc, pentru mine este un meci dificil, ca şi pentru ele de altfel. Emoţii avem mereu, mai ales la Fed Cup. Ne dorim foarte mult să câştigăm şi rămâne să vedem cum se vor împărţi punctele'', a declarat Mihaela Buzărnescu după tragerea la sorţi.

Monica Niculescu, anunţată că va juca la dublu alături de Irina Begu, la fel ca în meciul cu Cehia, a spus că se simte foarte bine şi este pregătită să ajute echipa la fel ca în meciul cu Cehia, dacă va fi ca cazul.


Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


''M-am simţit excelent în meciul cu Cehia, m-am hrănit, pot să zic, cu publicul care ne-a ajutat foarte mult. Mă bucur foarte mult că suntem în număr mare şi sper să câştigăm din simplu, sincer, dar dacă se face 2-2, noi ne facem treaba. Mă simt foarte bine la antrenament, am jucat foarte bine, sunt sănătoasă şi mă simt pregătită. Abia aştept să intrăm mâine în meciuri'', a declarat Monica Niculescu, care are palmares pozitiv cu jucătoarele de simplu ale Franţei: 1-0 cu Caroline Garcia; 3-0 cu Kristina Mladenovic; 2-2 cu Pauline Parmentier.

România şi Franţa se vor înfrunta pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen, în Kindarena, pe zgură, în semifinalele Fed Cup. Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

România înfruntă Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite de Philadelphia (SUA).
AGERPRES (AS-autor: Teodor Ciobanu, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”