Tenis - Fed Cup: România - Rusia 0-1, după înfrângerea Gabrielei Ruse în meciul cu Ekaterina Alexandrova

Tenis - Fed Cup: România - Rusia 0-1, după înfrângerea Gabrielei Ruse în meciul cu Ekaterina Alexandrova

Echipa de Fed Cup a României este condusă de Rusia cu scorul de 1-0, jucătoarea de tenis Elena Gabriela Ruse (166 WTA) fiind învinsă, vineri, cu scorul de 6-1, 6-4, de Ekaterina Alexandrova (locul 28 WTA), în primul meci de simplu al întâlnirii din Grupa Mondială, care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Alexandrova, cea mai bună jucătoare rusă a momentului, s-a impus în doar 64 de minute.

Rusoaica a început în forţă în faţa unei debutante şi a condus cu 5-0 în primul set, pe care şi l-a adjudecat cu 6-1, în 29 de minute.

În actul secund, Gabriela Ruse a oferit o replica mai curajoasă şi a revenit în set deşi a fost condusă cu 4-1 şi 5-2, apropiindu-se la 4-5. Alexandrova, mai experimentată, s-a impus cu 64.

Ruse a avut 6 aşi, iar Alexandrova 5, ambele făcând câte 4 duble greşeli. Gabriela Ruse a avut procentaje foarte mici la punctele pe propriul serviciu, 30% la primul şi 41% la al doilea, Alexandrova având mai multe mingi direct câştigătoare, 9-6, şi mai puţine erori neforţate, 21-23.

În al doilea meci de simplu al zilei de vineri, cea mai bine clasată jucătoare română, Ana Bogdan (nr. 90 mondial), va juca împotriva Veronikăi Kudermetova, numărul 38 în clasamentul de simplu WTA.

Ana Bogdan s-a impus în ambele dueluri cu Kudermetova, cu 6-3, 3-6, 6-2 în 2014 la Namangan (Uzbekistan) şi cu 6-3, 6-1 în 2017 la Hua Hin (Thailanda).

Echipa naţională de tenis a României întâlneşte în zilele de 7 şi 8 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecţionata Rusiei în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciul contează pentru calificarea la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu fac parte jucătoarele de tenis Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (197 WTA).

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina