Tenis - Fed Cup: Simona Halep aduce primul punct României în întâlnirea cu Elveţia

Tenis - Fed Cup: Simona Halep aduce primul punct României în întâlnirea cu Elveţia

Simona Halep, numărul unu mondial în tenisul feminin, a adus primul punct echipei României în întâlnirea cu Elveţia, din cadrul barajului de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, învingând-o în trei seturi, 6-3, 1-6, 6-1, după o oră şi 45 minute de joc, pe Viktorija Golubic (115 WTA), în prima partidă de simplu desfăşurată sâmbătă în sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Înainte de intonarea imnului României, de către fanfara Diviziei a IV-a Infanterie Gemina, spectatorii au participat la crearea unei coregrafii speciale pentru un meci de tenis, cu culorile steagului naţional, roşu, galben şi albastru, afişate pe toată circumferinţa sălii, iar deasupra au fost ridicate fotografii cu jucătoarele din echipa României, alături de mesaje de comemorare a centenarului Unirii.

Foto: (c) GEORGIOS KEFALAS / EPA


Meciul dintre Simona Halep şi Viktorija Golubic a confirmat încă o dată cutuma că în Fed Cup sau Cupa Davis, clasamentele nu au prea mare importanţă şi astfel liderul mondial WTA a trebuit să joace trei seturi pentru a înfrânge rezistenţa unei jucătoare din afara Top 100.

Simona a început la serviciu, dar jocul ei nu s-a calibrat, iar după patru greşeli neforţate, primul ghem a fost câştigat surprinzător de Golubic, care a avut răbdare în joc şi a reuşit s-o ţină pe Halep cât mai departe de linia de fund. Elveţianca s-a detaşat apoi la 2-0 pe serviciul ei. Simona a crescut intensitatea jocului şi a câştigat fără probleme primul ei ghem. Greşelile neforţate abundă în jocul liderului mondial şi scorul ajunge firesc la 3-1 pentru Golubic. După ce şi-a câştigat serviciul (2-3), Simona îşi procură primele mingi de break pe serviciul adversarei, o fructifică pe cea de-a doua şi egalează, 3-3. Scorul devine 4-3, după un ghem solid la serviciu al Simonei, care trece pentru prima oară la conducere. Jucătoarea română îşi ridică nivelul, se desprinde la 5-3. după un break la zero pe serviciul lui Golubic, iar pe serviciul propriu pune capăt cu un as primului set (6-3) după 39 minute de joc.

Foto: (c) GEORGIOS KEFALAS / EPA

Setul doi începe tot cu elveţianca la conducere, după ce şi-a fructificat serviciul. Halep egalează, după un ghem la zero (1-1). Golubic trece din nou în avantaj, 2-1, şi se desprinde chiar la 3-1 după un break la zero pe serviciul Simonei Halep. Elveţianca apelează la resurse nebănuite, domină jocul şi se distanţează la 4-1. Scorul devine 5-1 pentru Golubic, care reuşeşte un nou break, într-un moment în care Simona pare că şi-a pierdut inspiraţia şi consistenţa în joc. Elveţianca are două mingi de set, Simona rezistă, le anulează, îşi procură o minge de break, dar Golubic luptă fantastic şi câştigă setul doi cu 6-1 după o oră şi 11 minute.

Halep câştigă ghemul ei de serviciu din setul trei şi se distanţează la 2-0, după ce a concretizat a treia minge de break pe serviciul adversarei. Simona îşi regăseşte ritmul şi încrederea, chiar dacă Golubic se agaţă de orice minge şi luptă cu îndârjire, iar scorul devine firesc 3-0. Scorul devine 4-1, după ce ambele jucătoare îşi câştigă serviciul. Simona face un nou break şi se distanţează decisiv la 5-1. Pe serviciul propriu, Halep nu iartă şi pune capăt setului şi meciului cu 6-3, 1-6, 6-1.

Foto: (c) GEORGIOS KEFALAS / EPA

În al doilea meci de simplu de sâmbătă, se vor înfrunta Irina Begu (38 WTA) şi elveţainca Timea Bacsinzky (46 WTA).

Dacă va învinge Elveţia, România va promova în Grupa Mondială a Fed Cup, de unde a retrogradat în aprilie 2016.

În palmaresul din Fed Cup, România şi Elveţia se află la egalitate, 3-3.
AGERPRES (autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?