Tenis - Wimbledon: ''E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea'', a spus Halep

Tenis - Wimbledon: ''E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea'', a spus Halep

"E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea", a declarat jucătoarea română de tenis Simona Halep după ce s-a calificat joi în finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, unde cea mai bună performanţă a sa de până acum a fost semifinala din 2014.

Halep, 27 de ani, numărul şapte mondial, a învins-o în penultimul act pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3.

"Sunt cu adevărat încântată, dar şi nervoasă. Încerc să mă bucur cât mai mult. Nu a fost atât de uşor cum arată scorul. Am luptat din greu, (Svitolina) este o jucătoare formidabilă şi este întotdeauna dificil să evoluezi împotriva ei", a spus după meci Halep, potrivit BBC.

Întrebată ce s-a schimbat din 2014, când s-a oprit în semifinale la All England Club, ea a răspuns: "Am mai multă experienţă, sunt pozitivă pe teren şi nu mă mai dau bătută. Am învăţat multe în cinci ani."

Simona Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, ce a pierdut finalele din 1972 şi 1976.

Pentru Halep este a cincea finală de Mare Şlem din carieră, după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 2017 şi 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

În finala de sâmbătă, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Serena Williams, finalista de anul trecut, şi cehoaica Barbora Strycova. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...