Tenis - WTA: Australianca Ashleigh Barty, jucătoarea anului 2019

Tenis - WTA: Australianca Ashleigh Barty, jucătoarea anului 2019

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, actual lider mondial, a fost desemnată de către WTA jucătoarea anului 2019, decizia fiind anunţată miercuri seara după voturile presei internaţionale, scrie Reuters.

În acest an, Barty (23 ani) a câştigat patru turnee, inclusiv Roland Garros, devenind prima australiancă, după Margaret Court (1976), care a obţinut titlul pe zgura pariziană. Ea a luat şi titlul la Miami, fiind prima jucătoare de la Antipozi care a devenit lider mondial, după performanţa reuşită de Evonne Goolagong Cawley, în 1976.

În total, Barty a câştigat 57 de meciuri pe parcursul anului 2019.

Pentru titlul de jucătoarea anului mai erau nominalizate Simona Halep (România), Karolina Pliskova (Cehia), Naomi Osaka (Japonia) şi Bianca Andreescu (Canada).

Andreescu a obţinut în schimb premiul pentru ''debutanta anului'', fiind prima reprezentantă a ''frunzei de arţar'' care cucereşte un titlu de Mare Şlem după succesul de la US Open.

Perechea Timea Babos (Ungaria)/Kristina Mladenovic (Franţa) a fost aleasă echipa de dublu a anului, americanca Sofia Kenin a luat trofeul pentru jucătoarea cu cea mai spectaculoasă ascensiune, iar elveţianca Belinda Bencic pentru jucătoarea care a avut cea mai semnificativă revenire, ea reintrând în Top 10.

În fine, olandeza Kiki Bertens a primit premiul WTA Jerry Diamond pentru promovarea tenisului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească