Tenis: Adrian Ungur - Mă bucur că avem 2-0 după prima zi și sper ca Horia și Florin să aducă al treilea punct

Tenis: Adrian Ungur - Mă bucur că avem 2-0 după prima zi și sper ca Horia și Florin să aducă al treilea punct

Tenismanul român Adrian Ungur a spus că se bucură pentru victoria obținută vineri în fața slovenului Grega Zemlja, la Arad, și speră ca Horia Tecău și Florin Mergea să aducă sâmbătă cel de al treilea punct echipei României în întâlnirea cu Slovenia, din Cupa Davis.

''După primele două seturi mă simțeam puțin dezamăgit. Simțeam că joc bine, dar nu destul de bine. Dar după încheierea setului trei, Andrei (căpitanul nejucător Andrei Pavel, n. red.) îmi tot spunea 'Hai că se poate' și, până la urmă, a avut dreptate. În setul al patrulea, am fost aproape să pierd partida — slovenul având minge de meci, dar am avut puțin noroc și am reușit să fac punctul, iar după aceea să întorc rezultatul și să câștig'', a declarat Ungur după victoria de senzație reușită în fața lui Zemlja, în cinci seturi.

''O asemenea victorie în Cupa Davis, mai ales când joci acasă, te încurajează, îți dă încredere pentru viitor și sper să se întâmple așa. Mai ales că vin după o perioadă de două luni și jumătate în care nu am jucat deloc din cauza unei accidentări și, dacă nu ar fi fost doctorul nostru, care m-a făcut bine, nu cred că eram astăzi aici. Trebuie să mulțumesc publicului arădean, care a fost extraordinar, foarte călduros, a fost alături de mine de la primul punct până la ultimul, ajutându-mă cu adevărat să obțin victoria'', a mai spus Adrian Ungur.

''Știam că primul meci va fi foarte important, iar victoria lui Marius (Copil, n. red.), care a câștigat în fața lui Rola, acasă la el, la Arad, a arătat valoarea lui și puterea lui de concentrare, cu adevărat. Adrian (Ungur, n. red.) a jucat foarte bine la antrenamente toată săptămâna, poate de aceea, din dorința de a arăta același joc pe care l-a făcut la antrenamente, nu i-a ieșit jocul în primele două seturi. Dar a arătat spiritul lui de luptător și cred că prin asta începe să creadă și el în forțele proprii'', a afirmat, la rândul său, Andrei Pavel.

Fostul tenisman a subliniat că Horia Tecău și Florin Mergea sunt favoriți în meciul de dublu de sâmbătă.

''Nu vreau să vorbesc despre ce va fi duminică, pentru că mâine (sâmbătă. n.red.) avem meciul de dublu în care noi suntem favoriți de departe, dar vreau să rămânem cu picioarele pe pământ, chiar dacă este 2-0 pentru noi. Vrem să mai facem un punct, am toată încrederea în Horia și Florin, doi campioni, dar Cupa Davis este Cupa Davis și se pot întâmpla multe. Chiar dacă Horia și Florin sunt mai bine clasați, pe ei este o oarecare presiune, deoarece slovenii practic nu mai au ce pierde. Trebuie să vedem cu ce jucători vor intra în teren, mai ales că Zemlja a jucat astăzi peste patru ore la simplu și nu îi va fi ușor să joace mâine și la dublu, alături de Rola, dar vom vedea mâine ce va decide căpitanul nejucător al slovenilor.Trebuie să fim concentrați și să aducem mâine punctul, iar dacă nu, îl vom aduce duminică'', a adăugat Andrei Pavel.

România conduce Slovenia cu 2-0, după prima zi a întâlnirii din primul tur al Cupei Davis, Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa.

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5), iar în al doilea, Adrian Ungur (31 ani, 193 ATP) a dispus de Grega Zemlja (29 ani, 181 ATP) cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6- 4.

Sâmbătă, de la ora 15,00, este programat meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău urmând să primească replica slovenilor Aljaz Radinski/Tomislav Ternar, însă nu este exclus ca în locul acestora să joace mai valoroșii Rola și Zemlja.

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur — Rola și Copil — Zemlja. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro