Tenis: Adversare accesibile în primul tur la Wimbledon pentru Sorana Cîrstea şi Irina Begu

Tenis: Adversare accesibile în primul tur la Wimbledon pentru Sorana Cîrstea şi Irina Begu

Sorana Cîrstea şi Irina Begu vor avea adversare accesibile în prima rundă a turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, în timp ce restul jucătoarelor române, Patricia Ţig, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu au avut parte de oponente valoroase la tragerea la sorţi efectuată vineri.

Cîrstea (31 ani, 45 WTA) va debuta pe iarba de la All England Club contra unei britanice, Samantha Murray Sharan (33 ani, 226 WTA), beneficiara unui wildcard, în timp ce Irina Begu (30 ani, 79 WTA) va primi replica unei jucătoare venite din calificări.

Patricia Ţig (26 ani, 62 WTA) a avut parte de o tragerea la sorţi dificilă, urmând să joace în primul tur contra rusoaicei Daria Kasatkina (24 ani, 34 WTA), cap de serie numărul 31. Singurul lor meci direct s-a jucat în 2016, la Madrid, românca ieşind învingătoare cu 6-3, 4-6, 6-2, în primul tur.

Şi Ana Bogdan (28 ani, 92 WTA) va juca împotriva unei rusoaice, Anastasia Pavliucenkova (29 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 16. Aceasta a câştigat singurul duel, în 2019, în primul tur la Shenzhen, cu 6-0, 6-1.

Mihaela Buzărnescu (33 ani, 161 WTA) o va întâlni în primul tur pe legendara jucătoare americană Venus Williams (41 ani, 112 WTA), care are cinci titluri de campioană la Wimbledon, în 2000, 2001, 2005, 2007 şi 2008. Venus s-a impus cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-2, în singura lor confruntare, în 2019, în primul tur la Australian Open.

Jucătoarea română de origine canadiană Bianca Andreescu, a cincea favorită, va juca în primul tur contra franţuzoaicei Alize Cornet.

Britanica de origine română Emma Răducanu a primit un wildcard şi va întâlni în runda de debut o adversară din calificări.

Simona Halep, numărul trei mondial şi deţinătoarea titlului (câştigat în 2019), a anunţat vineri că nu poate participa la turneul de la Wimbledon, deoarece este nerefăcută după o accidentare la gambă.

Numărul jucătoarelor române de pe tabloul principal de simplu de la Wimbledon poate ajunge la şase, dacă Monica Niculescu o va învinge, vineri, pe Kristie Ahn (SUA), în ultimul tur al calificărilor.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...