Tenis: Alexandra Dulgheru, învinsă de Venus Williams, în turul secund la Wimbledon

Tenis: Alexandra Dulgheru, învinsă de Venus Williams, în turul secund la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru, venită din calificări, a fost învinsă de americanca Venus Williams, a noua favorită, cu 4-6, 6-0, 6-1, miercuri, în runda a doua a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Dulgheru (29 ani, 141 WTA), care a făcut un prim set foarte bun, s-a înclinat după două ore de joc în faţa numărului 9 mondial, cvintupla campioană la Wimbledon, acum în vârstă de 38 de ani.

Williams a avut 2 aşi şi a făcut 2 duble greşeli, în timp ce Dulgheru a comis 4 duble greşeli şi a avut un singur as. Românca a transformat doar una din cele 8 şanse de break de care a beneficiat, în timp ce Williams a fructificat 5 din 10.

Românca va primi un cec de 63.000 de lire sterline şi 110 puncte WTA.

Din opt românce care au fost prezente pe tabloul principal de simplu, patru au ajuns în turul al doilea, iar una s-a calificat în turul al treilea, Mihaela Buzărnescu, Simona Halep urmând să joace joi în turul secund.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski