Tenis: Alize Cornet riscă să fie suspendată pentru încălcarea regulamentului antidoping

Tenis: Alize Cornet riscă să fie suspendată pentru încălcarea regulamentului antidoping

Jucătoarea franceză de tenis Alize Cornet face obiectul unei proceduri disciplinare pentru încălcarea regulamentului antidoping, după ce a lipsit de la trei controale inopinate, a anunţat Federaţia franceză de tenis (FFT).

În vârstă de 27 ani, Alize Cornet ocupă locul 42 în clasamentul WTA. Din cauza procedurii care o vizează, ea nu va face parte din echipa Franţei pentru meciul cu Belgia din Fed Cup, programat pe 10 şi 11 februarie, la Mouilleron-le-Captif, a precizat FFT.

Jucătoarea franceză a asigurat, pe Twitter, că are argumente "valabile" pentru absenţa de la cele trei controale, pe care Federaţia internaţională de tenis (ITF) nu a vrut să le ia în considerare.

Însă instanţa conducătoare a tenisului mondial a afirmat, într-un comunicat, că a respectat "procedurile care includ dreptul la o evaluare independentă (a argumentelor jucătoarei) în cele trei cazuri".

Regulamentul Agenţiei Mondiale Antidoping prevede că sportivii de înalt nivel trebuie să furnizeze date legate de locul şi orele de disponibilitate, pentru a putea fi controlaţi în orice moment al anului.

Pentru trei absenţe de la controalele inopinate, Codul mondial antidoping prevede o suspendare de doi ani, care poate fi redusă la jumătate, în cazul în care există circumstanţe atenuante.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”