Tenis: Amanda Anisimova (17 ani), calificată în optimile de finală la Australian Open

Tenis: Amanda Anisimova (17 ani), calificată în optimile de finală la Australian Open

Amanda Anisimova, noua speranţă a tenisului american, în vârstă de 17 ani, s-a calificat în premieră în optimile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, învingând-o în două seturi, 6-3, 6-2, pe belarusa Arina Sabalenka, vineri la Australian Open.

Anisimova, ocupanta locului 87 în clasamentul WTA, se află la cea de-a treia sa participare la o competiţie de Grand Slam, după ce a mai luat parte la Roland Garros, în 2017, şi US Open, în 2018, fără să câştige însă nicio partidă.

Reprezentanta Statelor Unite se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu câştigătoarea întâlnirii dintre cehoaica Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon şi favorita numărul 6 de la Melbourne, şi elveţianca Belinda Bencic.

Ploaia a perturbat programul de vineri al Openului Australiei, meciurile putându-se disputa doar pe cele trei terenuri principale, dotate cu acoperiş retractabil.

Rezultate - Turul 3:
Amanda Anisimova (SUA) - Arina Sabalenka (Belarus/N.11) 6-3, 6-2
Ashleigh Barty (Australia/N.15) - Maria Sakkari (Grecia) 7-5, 6-1
Anastasia Pavliucenkova (Rusia) - Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 6-0, 6-3
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…