Tenis: Ana Bogdan, calificată în semifinalele turneului WTA de la Bogota

Tenis: Ana Bogdan, calificată în semifinalele turneului WTA de la Bogota

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, graţie unei victorii cu 6-1, 6-1 în faţa jucătoarei chiliene Daniela Seguel.

Bogdan (25 ani, 76 WTA), a şaptea favorită, s-a impus după o oră şi 8 minute şi va juca a doua sa semifinală consecutivă, după cea disputată săptămâna trecută la Monterrey (Mexic). Ea mai are o semifinală WTA în palmares, anul trecut la Bucureşti.

Românca a învins fără drept de apel o adversară venită din calificări (25 ani, 191 WTA), aceasta fiind a doua sa victorie de vineri, după ce a încheiat meciul cu rusoaica Ana Blinkova, început joi, 1-6, 7-6 (8), 6-4.

Ana Bogdan a reuşit 4 aşi în meciul cu Seguel, a comis 2 duble greşeli, a avut 23 de winners şi a făcut doar 8 erori neforţate, spre deosebire de sud-americancă, autoare a 11 winners şi a 21 de erori neprovocate.

Jucătoarea născută la Sinaia şi-a asigurat un cec de 11.500 dolari şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia), fostă câştigătoare a titlului la Bucureşti, care a profitat în sferturi de abandonul jucătoarei columbiene Emiliana Arango, la scorul de 6-1, 1-0.

Pentru Bogdan va fi primul său meci cu Schmiedlova (23 ani, 132 WTA).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...