Tenis: Ana Bogdan, în ultimul tur al calificărilor la US Open

Tenis: Ana Bogdan, în ultimul tur al calificărilor la US Open

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a reuşit să acceadă în runda finală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, joi, la New York, pe australianca Ellen Perez, cu 6-4, 7-6 (6).

Bogdan (26 ani, 147 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 41 de minute în faţa jucătoarei de la Antipozi (23 ani, 164 WTA).

Fiecare jucătoare a reuşit câte 3 aşi, Bogdan a avut 3 duble greşeli, iar australianca a făcut 5, diferenţa fiind făcută de o minge de break (5/7 Perez, 6/7 Bogdan).

Ana Bogdan a câştigat şi primul meci direct cu Perez, în 2017, în calificări la Australian Open, cu 6-2, 7-6 (7).

Românca şi-a asigurat un cec de 32.000 de dolari şi 30 de puncte WTA, urmând ca în ultimul tur al calificărilor să o înfrunte pe bulgăroaica Isabella Şinikova (27 ani, 207 WTA).

Gabriela Ruse (21 ani, 178 WTA) o va înfrunta în runda decisivă a calificărilor pe chinezoaica Xinyu Wang (167 WTA), care va împlini 18 ani luna viitoare.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?