Tenis: Ana Bogdan, învinsă de Sofia Kenin, în turul al doilea la Roland Garros

Tenis: Ana Bogdan, învinsă de Sofia Kenin, în turul al doilea la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de americanca Sofia Kenin, a patra favorită, cu 3-6, 6-3, 6-2, joi, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Ana Bogdan (27 ani, 93 WTA), care şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Paris (2017), s-a înclinat după o oră şi 51 de minute.

Românca a început foarte bine jocul şi a dominat primul set, în care a condus cu 2-0, a fost egalată, a avut apoi 3-2, Kenin (21 ani, 6 WTA) a egalat (3-3), iar apoi Ana a luat trei ghemuri la rând, încheind cu 6-3.

Ana Bogdan a ratat două mingi de break în primul ghem din setul secund şi uşor-uşor Kenin a intrat în joc şi a evoluat tot mai bine. Campioana de la Australian Open a condus cu 3-1, Bogdan a egalat, 3-3, dar americanca de origine rusă s-a impus cu 6-3.

În decisiv, Ana Bogdan a greşit tot mai mult, nu a mai avut prospeţimea fizică de la început, iar Kenin a câştigat cu 6-2, după ce a condus cu 3-0 şi 5-1.

Românca şi-a creat 13 mingi de break, dar nu a fructificat decât 4 (31%), în timp ce Kenin a avut un procentaj de 60 la sută. Americanca a dominat la capitolul winners, 34-20, dar şi la erori neforţate, 35-23.

Ana Bogdan va primi un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA pentru evoluţia sa.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”