Tenis: Ana Bogdan, învinsă în calificări la Stuttgart; Simona Halep, a patra favorită

Tenis: Ana Bogdan, învinsă în calificări la Stuttgart; Simona Halep, a patra favorită

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de germanca Tamara Korpatsch cu 6-3, 6-1, într-un meci care a început după miezul nopții de sâmbătă spre duminică (ora locală), în runda inaugurală a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 710.900 dolari.

Bogdan (24 ani, 115 WTA) a fost dominată fără drept de apel de o adversară de 21 de ani, aflată pe locul 145 în lume, care a încheiat conturile după o oră și 22 de minute.

Românca va primi pentru participare un cec de 742 euro și un punct WTA.

Simona Halep (5 WTA) a fost desemnată a patra favorită a turneului și va intra direct în optimi, contra învingătoarei dintre Barbora Strycova (Cehia) și o jucătoare venită din calificări. Halep ar putea juca un eventual sfert de finală cu britanica Johanna Konta.

Germanca Angelique Kerber, liderul mondial, este principala favorită a turneului și va juca în optimi cu Kristina Mladenovic (Franța) sau Mirjana Lucic-Baroni (Croația).

Maria Șarapova va reveni în competiție (grație unui wild-card) după o suspendare de 15 luni pentru dopaj cu meldonium, iar în primul tur o va înfrunta pe italianca Robert Vinci. Dacă va trece de aceasta următoarea adversară va fi Ekaterina Makarova (Rusia) sau Agnieszka Radwanska (Polonia).

Kerber a câștigat ultimele două ediții ale turneului, după trei ediții adjudecate de Șarapova.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria