Tenis: Ana Bogdan s-a calificat în optimile turneului Transylvania Open (WTA)

Tenis: Ana Bogdan s-a calificat în optimile turneului Transylvania Open (WTA)

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), care e găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a învins-o pe sârboaica Ivana Jorovic, cu 7-6 (1), 6-4.

Ana Bogdan (28 ani, 106 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 41 de minute, la prima sa confruntare cu Jorovic (24 ani, 417 WTA), care în 2019 se afla pe locul 86 în lume.

Jorovic a început mai bine şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar românca a întors scorul şi a avut 4-3 şi 5-4. Jocul a ajuns în tiebreak, unde Ana Bogdan s-a impus clar, cu 7-1. Ana Bogdan a dominat actul secund, conducând cu 2-0, 4-1 şi 5-2, dar a pierdut două ghemuri, reuşind să învingă cu 6-4.

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe învingătoarea dintre britanica de origine română Emma Răducanu, a treia favorită, şi slovena Polona Hercog.

Alte două românce au pierdut luni în primul tur, Alexandra Ignatik (Cadanţu) a fost învinsă de Anna-Lena Friedsam cu 5-7, 6-4, 6-4 , iar Andreea Prisăcariu a fost întrecută de Lesia Ţurenko, scor 7-5, 6-2.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...