Tenis: Ana Bogdan s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros

Tenis: Ana Bogdan s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, marţi, după ce a învins-o pe unguroaica Timea Babos, cu 6-4, 6-2.

Ana Bogdan (27 ani, 93 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 26 de minute, egalându-şi cea mai bună performanţă a sa la Paris (2017).

Românca a început foarte bine partida şi a condus cu 2-0, dar apoi a urmat o cădere, concretizată în patru ghemuri câştigate de Babos (27 ani, 107 WTA). Bogdan a revenit şi a reuşit şi ea o serie de patru ghemuri la rând, încheind primul set cu 6-4.

În actul secund, Bogdan s-a desprins la 1-1, realizând o serie de trei ghemuri (4-1), Babos şi-a mai făcut o dată serviciul, iar apoi românca a încheiat conturile cu 6-2.

Babos a făcut 7 duble greşeli în acest meci, a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 19-16, dar şi de două ori mai multe erori neprovocate (36-18).

Babos a ieşit învingătoare în singurul lor duel anterior, în 2016, în semifinale la Florianopolis, cu 7-6 (8), 6-3.

Ana Bogdan şi-a asigura un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA, iar următoarea sa adversară va fi rusoaica Liudmila Samsonova sau americanca Sofia Kenin, a patra favorită.

Bogdan este a patra jucătoare română care se califică în turul al doilea la Paris, după Simona Halep (principala favorită), Irina Begu şi Patricia Ţig. Marţi mai joacă în primul tur Monica Niculescu (cu Danielle Collins), Sorana Cîrstea (cu Elena Rîbakina) şi Irina Bara (cu Donna Vekic).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”