Tenis: Andy Murray critică și el iarba de la Wimbledon

Tenis: Andy Murray critică și el iarba de la Wimbledon

Tenismanul britanic Andy Murray, nr. 1 mondial și deținătorul titlului, a declarat vineri că Arena centrală de la Wimbledon nu este ''de o calitate atât de bună ca în anii precedenți'', adăugându-se astfel vocilor critice referitoare la acest subiect.

''Sunt câteva gropi și denivelări chiar în spatele și în fața liniei de fund a terenului, mici ridicături. Nu cred că erau (înainte)'', a afirmat scoțianul după succesul său din turul trei în fața italianului Fabio Fognini (6-2, 4-6, 6-1, 7-5) de pe Arena centrală. Și adversarul lui a criticat terenul, spunând că este ''foarte prost''.

În ultimele zile, iarba de la Wimbledon a făcut obiectul a numeroase critici, dar acestea erau concentrate mai ales pe terenul nr. 18, unde francezul Nicolas Mahut și americanul John Isner au disputat meciul cel mai lung din istorie în 2010 (11h05min, 70-68 pentru Isner au setul 5).

''Arbitrul judecător a făcut fotografii terenului: este pământ, este plin de gropi și denivelări'', a afirmat joi jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, după înfrângerea suferită în fața americancei Alison Riske, precizând că atât ea cât și adversara sa au cerut, în van, schimbarea terenului.

Elvețianca Timea Bacsinszky a criticat și ea starea aceluiași teren marți, după succesul în fața portoricanei Monica Puig, campioana olimpică: ''Sunt dezamăgită de calitatea ierbii anul acesta, mai ales pe terenul nr. 18. Nu spun că este periculos, dar este doar a doua zi a turneului și gazonul este deja distrus''.

Pe arena nr. 17, americanca Bethanie Mateek-Sands s-a accidentat la genunchiul drept joi și a fost constrânsă să abandoneze în fața româncei Sorana Cîrstea, care nu a fost atât de critică la adresa suprafeței de joc: ''Știam că iarba este mai periculoasă decât suprafețele dure sau cu zgură. Iar ceea este s-a întâmplat astăzi (joi) este neșansă. I se putea întâmpla oricui'', a spus Cîrstea.

Organizatorii au respins aceste critici, asigurând că terenurile ''au fost pregătite după aceleași norme drastice ca și în anii trecuți''.

Terenurile de la Wimbledon au făcut deja obiectul unor polemici și anii trecuți. În 2013, jucătoarea din Belarus Victoria Azarenka s-a accidentat la o gleznă după o căzătură și a pus problema calității suprafeței de joc. Și rusoaica Maria Șarapova, care a căzut de mai multe ori în meciul pierdut în fața portughezei Michelle Larcher de Brito în același an și s-a accidentat la șold, a declarat că arena nr. 2 este ''periculoasă''.

AGERPRES (editor: Teodora Oprea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”