Tenis: Anett Kontaveit, mesaj pentru Simona Halep - A fost o onoare să împart terenul cu tine azi

Tenis: Anett Kontaveit, mesaj pentru Simona Halep - A fost o onoare să împart terenul cu tine azi

Jucătoarea estoniană de tenis Anett Kontaveit, câştigătoarea turneului Transylvania Open , a declarat, duminică, la ceremonia de premiere, că a fost o onoare să joace în finală împotriva Simonei Halep, pe care o consideră un model de urmat.

"Am rămas fără cuvinte, a fost o săptămână incredibilă pentru mine. O felicit pe Simona, eşti un model, te-am admirat atât de mulţi ani. M-ai învins de atât de multe ori, a fost o onoare să împart terenul cu tine azi. M-am bucurat că am putut juca aici, dar din păcate nu am apucat să văd prea mult din Cluj. Sper să mă întorc şi să văd mai mult la anul", a spus Kontaveit la postul DigiSport 2.

"M-am simţit binevenită aici, a fost o săptămână excelentă, mulţumesc mult pentru că aţi organizat turneul. Eu am avut câteva luni incredibile, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar îi mulţumesc antrenorului meu", a adăugat Anett Kontaveit.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, a fost învinsă de estoniana Anett Kontaveit cu 6-2, 6-3, duminică, în finala turneului Transylvania Open (WTA 250), găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca şi dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Kontaveit (25 ani, 14 WTA), a doua favorită a turneului, a obţinut victoria după o oră şi 10 minute, iar acest succes i-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor.

Pentru Simona Halep (30 ani, 18 WTA) a a fost prima sa finală din acest an şi a 40-a din carieră la simplu, 22 câştigate şi 18 pierdute.

Halep a primit un cec de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce Kontaveit s-a ales cu 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale