Tenis: Ashleigh Barty, adversara Elinei Svitolina în finala Turneului Campioanelor

Tenis: Ashleigh Barty, adversara Elinei Svitolina în finala Turneului Campioanelor

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, învingând-o în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, în cea de-a doua partidă din penultimul act al competiţiei, disputată sâmbătă la Shenzhen (China).

Barty s-a impus după o oră şi 55 minute de joc, urmând să o înfrunte duminică, în finală, pe deţinătoarea trofeului, ucraineanca Elina Svitolina, care a profitat de abandonul adversarei sale din semifinale, elveţianca Belinda Bencic, la scorul de 5-7, 6-3, 4-1, din cauza unei accidentări.

De menţionat că australianca a pierdut toate cele cinci partide jucate până acum împotriva Elinei Svitolina (25 ani), ultima confruntare având loc anul acesta, în optimile de finală la Indian Wells, unde reprezentanta Ucrainei s-a impus în trei seturi (7-6, 5-7, 6-4).

În vârstă de 23 ani, Ashleigh Barty va disputa a şasea sa finală din acest sezon, sperând să devină prima jucătoare din Ţara Cangurilor care cucereşte trofeul la Turneul Campioanelor, după Evonne Goolagong Cawley, câştigătoarea ediţiei din 1976.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…