Tenis: Ashleigh Barty, calificată în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma

Tenis: Ashleigh Barty, calificată în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma

Australianca Ashleigh Barty, liderul mondial al tenisului feminin, s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma, învingând-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (28 WTA), cu 6-3, 6-3, după o oră şi 20 de minute.

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Roland Garros (30 mai-13 iunie), australianca a confirmat că este în mare formă pe zgură, după ce a jucat două finale în ultimele săptămâni, la Stuttgart, apoi la Madrid (victorie, apoi înfrângere în faţa belarusei Arina Sabalenka).

Barty o va întâlni în sferturi pe tânăra jucătoare americană Coco Gauff (17 ani, locul 35 mondial), care a eliminat-o în optimi tocmai pe Sabalenka.

Românca Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în meciul cu germanca Angelique Kerber , miercuri, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, din cauza unor probleme la gambă. Reprezentanta ţării noastre nu a mai putut continua jocul din cauza durerilor acute, survenite brusc, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30, după 57 de minute.

Tabloul feminin al competiţiei din capitala Italiei, dotată cu premii totale de 1.577.613 euro, a pierdut numeroase favorite, după ce şase dintre primele zece clasate în ierarhia mondială au părăsit deja turneul: Naomi Osaka (nr. 2 WTA), Simona Halep (nr. 3 WTA), Arina Sabalenka (nr. 4 WTA), Sofia Kenin (nr. 5 WTA), Serena Williams (nr. 8 WTA) şi Petra Kvitova (nr. 10 WTA).

Rezultate consemnate joi în optimile turneului WTA de la Roma:
Ashleigh Barty (Australia/N.1) - Veronika Kudermetova (Rusia) 6-3, 6-3
Cori Gauff (SUA) - Arina Sabalenka (Belarus/N.7) 7-5, 6-3
Jessica Pegula (SUA) - Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 6-2, 6-4
Petra Martic (Croaţia) - Nadia Podoroska (Argentina) 3-6, 6-1, 6-2
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”