Tenis: Ashleigh Barty, numărul unu mondial, eliminată în optimile de finală la Brisbane (WTA)

Tenis: Ashleigh Barty, numărul unu mondial, eliminată în optimile de finală la Brisbane (WTA)

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului WTA de la Brisbane (Australia), dotat cu premii totale în valoare de 1,5 milioane de dolari, fiind învinsă în două seturi, 6-4, 7-6 (7/4), de americanca Jennifer Brady, într-o partidă disputată joi.

Barty, care a cucerit anul trecut, la Roland Garros, primul său titlu de Mare Şlem, s-a înclinat în faţa unei adversare venite din calificări şi care în turul precedent a eliminat-o pe rusoaica Maria Şarapova.

În vârstă de 23 ani, Jennifer Brady s-a impus în premieră în faţa unei jucătoare din Top 10 mondial, urmând să o înfrunte în sferturile de finală pe câştigătoarea partidei dintre cehoaica Petra Kvitova, favorita numărul 7, şi rusoaica Liudmila Samsonova.

Într-un alt meci disputat joi la Brisbane, Karolina Pliskova din Cehia, favorita numărul 2, a dispus cu 6-4, 6-7 (5/7), 6-1 de australianca Ajla Tomljanovic.

Pliskova se va lupta pentru un loc în semifinale cu americanca Alison Riske, care a trecut marţi în două seturi, 6-3, 6-4, de cehoaica Barbora Strycova.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...