Tenis: ATP va revizui protocolul anti-coronavirus după cazurile pozitive din Adria Tour

Tenis: ATP va revizui protocolul anti-coronavirus după cazurile pozitive din Adria Tour

Circuitul ATP va continua să "planifice" şi să "ajusteze" protocoalele sale legate de pandemia de coronavirus, în vederea reluării sezonului în tenisul profesionist masculin, prevăzută pentru data de 14 august, informează El Mundo Deportivo.

ATP a dat publicităţii un comunicat luni, după ce bulgarul Grigor Dimitrov, croatul Borna Coric şi sârbul Victor Troicki au anunţat că au fost testaţi pozitiv la Covid-19 în urma participării la meciurile demonstrative organizate de sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, la Belgrad şi Zadar (Croaţia), în cadrul turneului Adria Tour.

Responsabilii circuitului masculin de tenis au precizat că vor "continua să îndemne la respectarea strictă a recomandărilor privind distanţarea socială, precum şi a celor de sănătate şi siguranţă, pentru combaterea răspândirii virusului".

Evenimente demonstrative de tenis au fost organizate în diferite părţi ale lumii, în special în Europa, în timp ce turneele ATP şi WTA au fost suspendate în martie, din cauza pandemiei.

Novak Djokovic a devenit ţinta criticilor după cazurile pozitive de la Adria Tour, competiţie care s-a derulat fără respectarea măsurilor de distanţare socială.

Autorităţile din Zadar au precizat că, din cele 82 de teste efectuate luni, după turneul derulat în weekend, a fost descoperit un singur caz pozitiv, un copil în vârstă de cinci ani, infectat se pare de un membru al familiei care a asistat la meciurile de tenis, potrivit agenţiei Hina.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro