Tenis: Australian Open - Încă doi jucători au fost testaţi pozitiv la Covid-19

Tenis: Australian Open - Încă doi jucători au fost testaţi pozitiv la Covid-19

Încă doi jucători înscrişi la turneul de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, au fost testaţi pozitiv la Covid-19, au anunţat, miercuri, autorităţile australiene, ceea ce duce la zece numărul de infectări legate de turneul de la Melbourne, transmite AFP.

În urma testărilor pozitive, 72 de jucători şi jucătoare au fost plasaţi în carantină strictă timp de 14 zile, fără a avea dreptul de a ieşi din camerele de hotel, după ce au fost contacţi în zborurile charter spre Australia.

Ministrul responsabil cu poliţia în statul australian Victoria, Lisa Neville, a afirmat miercuri că doi jucători şi două persoane care au legătură cu turneul au avut teste pozitive în ultimele 24 de ore.

Peste o mie de persoane au sosit săptămâna trecută pe insula-continent cu 17 zboruri charter organizate special de federaţia australiană de tenis. Mai multe cazuri pozitive au fost anunţate în primă instanţă, după care au fost declarate negative, rămânând în cele din urmă zece infectări legate de turneu.

Doar jucătorii care nu au fost consideraţi caz contact în zborurile spre Australia au fost autorizaţi să iasă din camere cinci ore în fiecare zi pentru a se antrena.

Mai mulţi jucători, printre care şi românca Sorana Cîrstea, s-au plâns de condiţiile de carantină, dar au fost acuzaţi de presa australiană că au o atitudine egoistă, având în vedere că oraşul Melbourne s-a aflat până în octombrie timp de patru luni în carantină pentru a face faţă celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, a fost amânat anul acesta faţă de datele sale obişnuite şi va avea loc între 8 şi 21 februarie.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate