Tenis: Austriacul Gerald Melzer l-a învins pe Dragoș Dima, în prima partidă din Cupa Davis

Tenis: Austriacul Gerald Melzer l-a învins pe Dragoș Dima, în prima partidă din Cupa Davis

Tenismanul Gerald Melzer l-a învins pe Dragoș Dima cu 6-1, 6-1, 3-6, 6-1, vineri, la Wels și a adus Austriei primul punct în întâlnirea cu România, din primul tur al barajului de menținere în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Gerald Melzer (27 ani, 133 ATP) s-a impus fără probleme, cedând un singur set, în fața debutantului Dragoș Dima (25 ani, 489 ATP), după o oră și 47 de minute.

Practic, cele trei seturi luate de austriac au fost fără istoric, în timp Dima a condus cu serviciul în setul al treilea, reușind un break decisiv la 4-3.

Melzer a reușit 7 ași, iar Dima doar unul, austriacul a făcut 3 duble greșeli, românul 4, ambele servicii ale lui Melzer fiind net superioare.

În al doilea meci de simplu de vineri se vor înfrunta Dominic Thiem ((24 ani, 7 ATP), prima rachetă a Austriei, și un alt debutant, Bogdan Borza (20 ani, 707 ATP).
România conduce cu 3-2 în meciurile directe cu Austria, pe care a învins-o în 1976, la Viena, 4-1 în sferturile zonei Europa, în 1980, cu 3-2 la București, în primul tur al zonei Europa, și în 2002, la Constanța, cu 5-0, în primul tur al zonei Europa-Africa, Grupa I. Austria a câștigat în 1957, 5-0 la București, în primul tur al zonei Europa, și în 1986, 3-2 la Bad Kleinkirchheim, în semifinalele zonei Europa.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…