Tenis: Azarenka cere înființarea unor creșe în circuitul WTA

Fosta jucătoare numărul 1 mondial Victoria Azarenka, revenită în circuit în luna iunie după ce a născut primul său copil, a cerut circuitului WTA o mai mare susținere pentru jucătoarele care sunt mame, inclusiv prin înființarea unor creșe temporare, așa cum sunt în circuitul masculin ATP.

''Am vorbit cu oameni din WTA. Voi face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple, pentru că este foarte important după părerea mea'', a declarat jucătoarea din Belarus, victorioasă miercuri în fața rusoaicei Elena Vesnina în turul 2 la Wimbledon (6-3, 6-3).

''Băieții au luxul de a avea creșe în fiecare turneu și cred că este timpul ca și fetele să dispună de aceleași facilități'', a adăugat jucătoarea în vârstă de 27 ani.

Dublă semifinalistă la Wimbledon, Azarenka a subliniat luni dificultatea pentru o mamă să nu-și cunoască ora de intrare pe teren, meciul său din primul tur nefiind inițial înscris în program.

Miercuri, jucătoarea din Belarus, ajunsă pe locul 683 mondial după un an de inactivitate legată de nașterea primul său copil în luna decembrie, a explicat totuși că apreciază noua sa viață.

''Asta m-a schimbat complet'', a asigurat ea. ''Este de-a dreptul super să poți să-ți petreci timpul cu fiul tău. Sunt încântată de faptul că pot veni aici în fiecare zi și pot să-mi aduc fiul'', a adăugat ea.

''Cu un pic de șansă, în 20 de ani, el va juca aici'', a glumit Azarenka.

Belarusa, care a revenit în competiție în iunie, cu ocazia turneului de la Mallorca, a explicat că nu vede în Roger Federer, învingător de șapte ori la Wimbledon și tatăl a patru copii, o sursă de inspirație.

''Roger nu mă inspiră deloc. Fără să-i arăt o lipsă de respect, cred că este super, dar este un pic diferit pentru el'', a declarat dubla laureată de la Openul Australiei.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Imaginea care arată că ruşii sunt în stare de orice / Să credem în vaccinul lui Putin?