Tenis: Azarenka riscă să rateze US Open din cauza luptei pentru custodia copilului său

Tenis: Azarenka riscă să rateze US Open din cauza luptei pentru custodia copilului său

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka, fostă numărul unu mondial, ar putea declara forfait pentru ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open (28 august - 10 septembrie), din cauza rupturii relației cu tatăl fiului său și a procedurilor pentru obținerea custodiei copilului, informează AFP.

"La puțin timp după Wimbledon, eu și tatăl lui Leo ne-am separat și încercăm de atunci să rezolvăm problema custodiei. În momentul actual, la cum stau lucrurile, singura soluție pentru mine de a disputa US Open ar fi să-l las pe Leo în California (unde se află reședința sa — n.red.), ceea ce nu doresc să fac", a explicat Azarenka pe rețelele de socializare.

"Sper în continuare că lucrurile vor evolua pozitiv pentru a rezolva această situație dificilă și a putea să joc din nou... Însă niciun părinte nu ar trebui să aleagă între copilul său și carieră", a adăugat jucătoarea.

În vârstă de 28 ani și clasată în acest moment pe locul 204 în ierarhia WTA, Victoria Azarenka a dat naștere primului ei copil în luna decembrie. Dublă laureată la US Open (2012, 2013), ea a revenit în circuitul feminin la finele lunii iunie, după o absență de 13 luni, cu ocazia turneului de la Mallorca (Spania).

Azarenka a atins luna trecută optimile de finală la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului, însă a declarat forfait săptămâna acesta pentru turneul de la Cincinnati (SUA), ultima repetiție generală înaintea Openului Statelor Unite, tot din cauza problemelor legate de custodia copilului său.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Așa o fi?

5 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?