Tenis: Barbora Krejcikova, calificată în finală la Sydney (WTA), după ce a salvat şapte mingi de meci

Tenis: Barbora Krejcikova, calificată în finală la Sydney (WTA), după ce a salvat şapte mingi de meci

Jucătoarea cehă de tenis Barbora Krejcikova (4 WTA) a fost nevoită să salveze şapte mingi de meci pentru a se califica în finala turneului WTA 500 de la Sydney, dotat cu premii totale de 703.580 de dolari americani, după ce a învins-o, vineri, pe estoniana Anett Kontaveit, cu 0-6, 6-4, 7-6 (14-12).

Campioana de la Roland Garros, care a pierdut ultimele sale cinci meciuri cu jucătoare din top 10, a fost învinsă categoric în primul set, cu 6-0, dar a reuşit să se impună în actul secund, în care diferenţa a fost făcut de singurul break.

În decisiv, Kontaveit (7 WTA), a condus cu 6-5, dar nu a reuşit să fructifice primele trei mingi de meci, iar setul a ajuns în tiebreak. Apoi a fost rândul cehoaicei să rateze două şanse de a încheia conturile, la 6-4, situaţia a alternat în continuare, dar Krejcikova a pus capăt meciului, cu 14-12, la al cincilea său punct decisiv.

În cea de-a şasea sa finală în circuitul feminin, Krejcikova o va înfrunta pe Paula Badosa (Spania), învingătoare cu 6-2, 6-2 în faţa rusoaicei Daria Kasatkina.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?