Tenis: Begu - Am luptat cât am putut, dar am făcut multe greșeli neforțate

Tenis: Begu - Am luptat cât am putut, dar am făcut multe greșeli neforțate

Jucătoarea de tenis Irina Begu (35 WTA) a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că a luptat cât a putut, dar a făcut multe greșeli neforțate care au dus în final la înfrângerea suferită în fața numărul 3 mondial, Angelique Kerber, în primul meci al întâlnirii România - Germania, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup.

"Am trăit un sentiment unic astăzi. Mi-aș dori ca fiecare om să trăiască o asemenea atmosferă, un asemenea eveniment. Emoțiile au fost foarte mari la început, dar ulterior mi-am revenit. Publicul a fost extraordinar. Eu am luptat cât am putut și îmi pare rău că poate astăzi i-am dezamăgit pe unii. Dar le mulțumesc celor care m-au susținut indiferent care era situația scorului. Sunt mândră că avem o astfel de sală în România. Consider că am făcut destul de multe greșeli neforțate, iar în setul doi, când mi-am revenit, era poate un pic cam târziu. Tactica mea a fost să fiu agresivă, să joc liftat și apoi să intru cu drepta pe lung de linie. Dar atunci când dorința e prea mare, nu iese așa cum vrem", a spus Begu la finalul partidei.

Jucătoarea română are în continuare dureri la genunchi, dar a menționat că nu acesta este motivul pentru care a pierdut meciul. "Știam că întâlnesc o jucătoare foarte puternică, care a câștigat Australian Open. Acum două luni plângeam acasă și nu știam când revin. Dar acum mă bucur că sunt pe teren, îmi pare rău că nu am reușit mai mult. Am o problemă la genunchi care nu dispare atât de repede, trebuie s-o țin sub control. Dar nu asta m-a împiedicat să joc un tenis mai bun azi", a explicat jucătoarea.

Jucătoarea Irina Begu (35 WTA) a fost învinsă, sâmbătă, de Angelique Kerber, numărul 3 mondial , cu scorul de 2-6, 3-6, în primul meci al întâlnirii România — Germania, din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Conform tragerii la sorți de vineri, al doilea meci de simplu de sâmbătă al confruntării România — Germania le opune pe Simona Halep, numărul șase mondial, și Andrea Petkovic (30 WTA).

Duminică, de la ora 13,00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic.

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro