Tenis: Begu și Halep au ratat calificarea în finala probei de dublu la Madrid (WTA)

Tenis: Begu și Halep au ratat calificarea în finala probei de dublu la Madrid (WTA)

Româncele Irina Begu și Simona Halep au ratat calificarea în finala de dublu a turneului de tenis de la Madrid (WTA), dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, vineri, după ce au fost învinse în penultimul act de cuplul Timea Babos (Ungaria)/Andrea Hlavackova (Cehia), cap de serie numărul cinci, cu 6-4, 6-2.

Babos și Hlavackova s-au impus după o oră și 6 minute, urmând să întâlnească în finală cuplul Yung-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveția).

Meciul a început rău pentru reprezentantele noastre, care au fost conduse în primul set cu 4-0 și 5-1. Begu și Halep au revenit și s-au apropiat la 5-4, dar Babos și Hlavackova, jucătoare valoroase de dublu, au încheiat setul cu 6-4.

În setul secund, româncele au condus cu 1-0 și 2-1, dar apoi adversarele au jucat din ce în ce mai bine și nu au mai putut fi oprite din drumul spre victorie (2-6).

Begu și Halep rămân cu o evoluție remarcabilă în această probă, care le-a adus 79.360 euro și 390 de puncte WTA.

Halep s-a calificat, vineri, în finala de simplu , a treia pentru ea la Madrid (campioană anul trecut), după ce a dispus cu 6-2, 6-3 de letona Anastasija Sevastova. Simona Halep va juca în ultimul act, sâmbătă, de la ora 20,00 (ora României), cu învingătoarea meciului dintre rusoaica Svetlana Kuznețova, numărul 9 mondial, și Kristina Mladenovic (Franța, 17 WTA).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...