Tenis: Bianca Andreescu a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros

Tenis: Bianca Andreescu a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, numărul 7 mondial, care a renunţat să îşi apere titlul la US Open în acest an, şi-a anunţat marţi forfait-ul pentru turneul de tenis de la Roland Garros, care va debuta duminică, din cauza unei accidentări persistente, infromează AFP.

"Am fost nevoită să iau decizia dificilă de a nu participa la turneele pe zgură din acest an şi să renunţ la a disputa restul sezonului, pentru a mă concentra supra sănătăţii mele şi a reluării antrenamentelor", a explicat Andreescu (20 ani) pe contul ei de Twitter.

"Am multe lucruri care mă aşteaptă în 2021, inclusiv Jocurile Olimpice. Aşadar, vreau să folosesc acest timp pentru a mă concentra asupra recuperării mele şi a jocului meu, pentru a putea reveni mai puternică şi mai bună ca niciodată", a adăugat câştigătoarea Openului Statelor Unite în 2019.

Bianca Andreescu nu a mai disputat nicio competiţie oficială de la turneul care a avut loc la Shenzhen (China) în octombrie 2018, din care s-a retras ca urmare a unei accidentări la genunchi. Ea o suferit o nouă accidentare în primăvară, care a constrâns-o apoi să-şi amâne revenirea în circuit.

După ce şi-a anunţat iniţial participarea la US Open 2020, Andreescu a făcut în final pasul înapoi, invocând contextul pandemiei care nu i-a permis să se pregătească suficient.

Forfait-ul său pentru turneul de Mare Şlem parizian se adaugă celor anunţate deja de japoneze Naomi Osaka, învingătoare luna acesta la US Open, şi de elveţianul Roger Federer, numărul 4 mondial, ambele din cauza accidentărilor.

Deţinătoarea titlului la Roland Garros, australianca Ashleigh Barty, a renunţat, la rândul ei, să vină să îşi apere coroana în Franţa, din cauza epidemiei de coronavirus.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...